Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Aliyev: İran’ın Karabağ’a yaklaşımı adaletlidir

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran İslam Cumhuriyeti’nin Karabağ münakaşasına yönelik tutumunu “adaletli” olarak niteledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, İran’ın Karabağ münakaşasına ilişkin tutumu hakkında şu şekilde konuştu: İran Azerbaycan’ın hak işini destekledi. 1-2 gün önce İran’ın resmi yöneticileri açıklamalar yaptı, ‘İnşallah son bulmalı, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü sağlanmalı ve mülteciler öz topraklarına gitmelidir’ denildi. Bu da adaletli bir açıklamadır.

Aliyev açıklamasında, Ermenistan güçlerinin siviller ve kentlere balistik füze ve roket ile saldırdığına işaretle, Ermenistan’ın savaş suçu işlediğini kaydetti.

Ateş çağrıları hakkında ise Aliyev, “Bu çağrılar sadece ateşkes çağrıları olmamalıdır. Ermenistan’a yaptırımlar uygulanmalı. Yaptırımlar uygulansaydı bu sorunlar yaşanmazdı. Sözde değil emelde… Ama maalesef bu olmadı. Bu süreç yaklaşık 30 yıl hiçbir şekilde sonuç vermedi.” dedi.

Fransa’nın tutumuna ilişkin de Aliyev, Macron’un kendilerine yönelik asılsız suçlamalar yönelttiğine işaretle şöyle dedi: “Biz her zaman Minsk grubunu bir grup gibi kabul ederdik. Eş başkanlık eden ülkeler tarafsız kalmalıdır. Ermeni lobisi bu ülkelerde güçlüdür. Hükümetlerine de tesir etmektedir. Bu ülkelerdeki Ermeniler teşkilatlanmış ve Azerbaycan’a kara propaganda uygulamaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir