Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Irak halkının İranlı Erbain ziyaretçilerine özlemi

Hüseyni (as) Erbain ziyaretçilerini bu günlerde ağırlamayı bekleyen Irak halkı, koronavirüs salgını nedeniyle Erbain yürüyüşüne İran vatandaşlarının katılamamasından dolayı farklı şekillerde özlem ve hasretlerini paylaştılar.

Bugün 20 Sefer 1442-8 ekim 2020, Şehitler Efendisi Hz. İmam Hüseyin (as) ve sadık yarenlerinin şehadetlerinin 40. Günü Erbain’dir.

Geçtiğimiz senelerde Erbain’e günler kala, İran başta olmak üzere birçok ülkeden Ehl-i Beyt aşıklarından milyonlarcası Necef dahil Irak’ın muhtelif kentlerinden Kerbela’daki İmam Hüseyin (as)ın pak türbesine kadar yürüyüş gerçekleştiriyorlardı.

Ancak bu sene Hüseyni Erbain’in yabancı ziyaretçileri, koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde Irak’a gidemediler ve sadece Iraklı ziyaretçilerin katılımıyla Hüsyeni Erbain yürüyüşü düzenlendi.

Buna rağmen, her sene İranlılar dahil başka ülkelerden gelen ziyaretçiler yan yana Şehitler Efendisi (as)ın ziyaret yolunu kateden Iraklılar, bu sene İranlı ziyaretçiler olmadan onları niyabeten Kerbela’ya doğru giden yollarda adım attılar.

Iraklı ziyaretçiler, sosyal medyada paylaştıkları video ve görüntülerle Erbain yürüyüşünün düzenlendiği günlerde İranlı ziyaretçilerin olmayışından kaynaklanan özlemlerini paylaşarak, onların kendi hizmetleri ve attıkları adımlarının ortağı olduğunu belirttiler.

Bugün İslami İran genelinde İran halkı Hüseyni Erbain gününde kendi evlerinde Erbain ziyaretnamesini okuyarak, Şehitler Efendisi (as) ve yarenleri için yas tutacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir