Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: Yıllar süren zalimane yaptırımlar yakında sona eriyor

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, 18 Ekim 2020 İran’a dayatılan silah yaptırımlarının son bulduğu gün olduğunu, gelecek Pazar günü zalimane silah yaptırımları son bulacağını açıkladı.

Çarşamba günü bakanlar kurulu oturumunda yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyeti dört yıl boyunca bu konu üzerine Amerika ile mücadele ettiğini, Amerika dört yıldır İran’a dayatılan silah ambargosu son bulmaması için uğraştığını, ancak 18 Ekim’de bir kez daha bozguna uğrayacağını belirtti.

Silah ambargosu İran milletinin direnişi sonucunda bertaraf edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Ruhani, İran İslam Cumhuriyeti Pazar gününden itibaren istediğine silah satabileceğini, istediğinden de silah alabileceğini vurguladı.

Amerika’nın İran karşısında art arda hezimete uğradığına işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika İran, Filistin, Irak, Suriye ve Yemen milletlerine karşı yenilgilere uğradığını ve bir tek durumda bile başarılı olmadığını ifade etti.

Amerika terör devletinin Irak, Afganistan ve Suriye başta olmak üzere bölge ülkelerinde işlediği cinayetlere de değinen Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika bölgede tekfirci IŞİD terör örgütünü yok etmek için bölgeye geldiğini iddia ettiğini, fakat herkesin de şahit olduğu gibi hiç bir şey yapmadığını, asıl Irak ve Suriye’nin fedakar milletleri ve İranlı mücahitler IŞİD’le savaşarak bu örgütü yok ettiklerini vurguladı.

Hükümetin ABD yaptırımları ile mücadele çerçevesinde aldığı tedbirleri ve sonuçlarını açıklayan Ruhani, son bir ayda İran’ın petrol dışı ihracatı bir önceki aya oranla yüzde 25 artış kaydettiğini ve artmaya da devam edeceğini vurguladı. Ruhani ayrıca İran’da yabancı yatırım talebinde de cari yılık ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 37 arttığını belirterek, İran milleti ve yetkililer düşmanları bozguna uğratmanın yanı sıra iktisadi alanda ve korona virüs salgını ile mücadelede de zafer kazanacaklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir