Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Hükümet Sözcüsü: Teröristlerin ayağı bölgeye açılmamalıdır

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, ‘Azerbaycan ile Ermenistan çatışmasına son veren ve insanların ölmesini önleyen herhangi bir girişimi desteklediklerini belirterek, “ teröristlerin ayağını bölgeye açan tarafın, bizzat kendisine zararı olacağını” söyledi.

Düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Rabii, İran’ın Karabağ krizi ile ilgili tutumu hakkında bilgi vererek, ‘Karabağ konusunda herhangi bir karar alınırsa, çatışmanın tüm tarafları kesinlikle bu kararda bulunmalı ve rol oynamalıdır’ diye belirtti.

“Terörün varlığı ve herhangi bir ülke tarafından teröristlerin bölgeye getirilmesi, o ülkenin zararına olacaktır” diyen Rabii, Karabağ savaşı taraflarının bu mesele üzerinde farklı iddialarının olduğunu söyledi.

Karabağ bölgesinde çatışmaların da durmasını barışa atılan bir adım olarak gördüklerini ve bunu olumlu karşıladıklarını kaydeden Rabii, ‘Komşularımızı uluslararası hukuk ve toprak bütünlüğüne saygı temelinde ciddi müzakerelere davet ediyor ve ateşkes ile diplomasi ve barışı ihlal eden adımları atmaktan uzak durmaya davet ediyoruz’ diye konuştu.

İran’ın sivillerin ölmesinden duyduğu derin kaygı ve üzüntüsünü dile getiren Rabii, ‘Bölge halklarının her zamankinden daha çok barış ve huzura ihtiyaç duyduğu bu koşullarda bu tür olayların yaşanmaması gerekmektedir’ diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir