Batı AsyaTüm HaberlerYemen

Yemen’de Suud rejiminin ablukası nedeniyle günde 25 kişi hayatını kaybediyor

Yemen’de uluslararası havalimanı müdürü Yemen’e havadan uygulanan kuşatma nedeni ile havalimanın kapalı olması sonucu ülkede günlük olarak 25 hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sana uluslararası havalimanı müdürü Halid el-Şayef dün el-Mesire kanalına yaptığı açıklamada en az 350 bin Yemenlinin kronik hastalıklara yakalandığını ve Suudi koalisyon tarafından uygulanan ambargo nedeni ile tedavi imkanlarının olmadığını belirtti.

Şayef günlük ortalama en az 25 hastanın hayatını kaybettiğine değinerek, uluslararası toplumun hava köprüsü oluşturarak ülkeye tıbbi malzeme veya ilaç verilmesi ya da hastaların yurt dışına çıkartılması konusunda ciddi olmadığını, tedavi için Ürdün’e giden 30 kişinin 7 ay geçmesine rağmen geri dönmeleri için hiçbir olanak olmadığını vurguladı. 

Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi geçen şubatta insani ve tıbbi yardımlar için hava köprüsü için anlaşmaya varıldığını duyurmasına rağmen o tarihten itibaren çok az sayıdaki Yemenli hasta tedavi için yurt dışına çıkma şansına sahip olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir