Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti yapımı Covid-19 aşısının ilk örneği üretildi

İranlı uzmanların kızamık virüsü temelinde korona virüs aşısının ilk örneğini ürettiği belirtildi.

Muhabirimizin haberine göre İranlı uzmanlar korona virüs aşısını üretme teknolojisini elde etti.

Haberde, üretilen aşı hayvanlar üzerinde denendikten sonra seri imalatına başlanacağı belirtildi.

Korona virüs aşısını üretme teknolojisi dünyanın en ileri teknolojilerinden biri sayılıyor ve hali hazırda dünya genelinde sadece beş teknoloji kompleksinin elinde bulunuyor.

İran yapımı korona aşısı Kasım ayının başlarında insani deneme aşamasına geçecek

İran İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Said Nemeki, İran yapımı korona aşısının hayvan denemelerini başarı ile geçtiğini ve Kasım ayının başlarında bu aşının insan üzerinde denemelerine başlanacağını duyurdu.

Türkiye sınırında yer alan Batı Azerbaycan ilinin merkezi Urmiye’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nemeki, ‘Korona aşısı test aşamaları 4-5 kişilik gruplar şeklinde ülkede devam etmekte ve dünya standartları uyarnca bu aland gerekli adımlar atılmaktadır’ diye konuştu.

Korona salgını ve aşısının temelli değişikliklere uğramadığı takdirde aşının yapımı ile ilgili iyi yöntemler kullandıklarını ve Dünya Sağlık Örgütü’ne de bu hususta gerekli bilgileri sunduklarını kaydeden Nemeki, ‘Bu sürecin devam etmesi ile yakında İran halkına korona aşısı ile ilgili iyi haberler vermeyi umuyoruz’ diye belirtti.

Korona salgınının toplumdaki durumuna dikkati çeken Nemeki, insülin konusuna da işaret ederek, geçen yıla kıyasla daha fazla insülin ithal ettiklerini ve bu kalemden yeterli miktarda bulunduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir