FilistinTüm HaberlerVideo Galeri

VİDEO – Filistinliler hain BAE heyetini Mescid-i Aksa’dan kovdu!

Siyonist rejimle ilişkilerinin normalleştirilmesi ardından işgal altındaki Filistin topraklarına giden BAE heyeti, Mescidi Aksa ziyaretleri sırasında Filistinliler tarafından protesto edilerek Mescidi Aksa’dan dışlandı.

Filistinli Vadi Hilva Enformasyon Merkezinin Facebook sayfasında yayımlanan görüntülerde İsrail güçleri eşliğinde Aksa’ya giren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) heyetinin, cami cemaati tarafından dışarı çıkarılması yer alıyor.

Kayıtlarda bir Filistinlinin, tartıştığı BAE heyetini normalleşme taraftarı olmakla suçladığı, kendileriyle muhatap olmadığını söylediği ve Aksa’dan derhal çıkmalarını istediği görülüyor.

Tartışmanın ardından BAE heyeti, camiyi terk etmek zorunda kalıyor.

Geçen hafta da Umman’dan geldiği belirtilen heyet, Mescid-i Aksa’yı işgal İsrail güçleri korumasında ziyaret etmişti. Son zamanlarda bölge ülkelerinden gelen heyetlerin Aksa’yı İsrail rejimi güvenlik güçlerinin kontrolünde ziyaret etmeye çalışmaları dikkati çekiyor.

Bu arada Filistin Başbakanı Muhammed Eştiye de bu olay hakkında yaptığı açıklamada, Filistinliler için yasaklanan Mescid-i Aksa’ya bazı Arap heyetlerinin girmesinin acı verici bir olay olduğunu kaydetti.

Siyonist rejim İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında “ilişkilerin normalleştirilmesine” yönelik anlaşmalar, 15 Eylül’de Beyaz Saray’da düzenlenen resmi törenle imzalanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir