Batı AsyaTüm Haberler

Korsan İsrail, Karabağ’da çatışan taraflara verdiği destekle soykırım yapıyor

Sözde Karabağ Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Siyonist İsrail’i bu bölgede soykırım yapmakla suçladı.

İran Radyo Televizyon Kurumu Ermeni Servisinin  İsrael National News  sitesinden naklen verdiği habere göre  sözde Karabağ cumhurbaşkanı Arayik Harotunyan Siyonist İsrail’in  Azerbaycan Cumhuriyeti’ne askeri teçhizat satışını  kınadı ve bu silah satışının durdurulmasını istedi. 

Siyonist İsrailli makamlar ise Azerbaycan Cumhuriyeti’ne sattıkları silahların nasıl kullanıldığına dair bilgilerinin olmadığını belirtseler de  Harotunyan bu tür iddiaları reddedip  şöyle bir vurguda bulundu:”  Bu açıklamalar alay edilecek açıklamalar. Siyonist İsrailli makamlar da  silahların nasıl kullanıldığını biliyorlar. Ancak hala Bakü’ye silah sevkediyorlar. “

Öte yandan sözde Karabağ Cumhuriyeti  acil işler idaresi müdürü Karen Sarkisyan ise son dönemde Siyonist İsrail ve Türkiye yapımı  büyük miktarda mühimmat, askeri teçhizat ve silahın Karabağ’ın merkezi Hankendi’de (halen Ermenistan işgali altında) bulduklarını iddia etmiştir.*

Siyonist İsrail Azerbaycan Cumhuriyeti’nin  silahlarının yüzde 60 kadarını karşılamaktadır.  Buna karşılık ise Azerbaycan Cumhuriyeti de  Siyonist İsrail’in tükettiği petrolün üçte biri kadarını karşılamaktadır. 

(*Ermenistan işgali altında bulunan bir bölgede Siyonist İsrail ve Türkiye yapımı silahların bulunması, Siyonist Rejimin her iki tarafa da silah desteği verdiği gerçeğini gözler önüne sermiştir. Bununla beraber Ermenistan hükümetinin George Soros ile ilişkileri olduğu bugün herkes tarafından bilinmektedir. Soros’un Siyonist rejime hizmet eden bir Yahudi milyarder olduğu ise aşikardır.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir