IrakTüm Haberler

Haşdi Şabi’den Samarra’da geniş çaplı güvenlik operasyonu!

Irak Haşdi Şabi Hareketi IŞİD tehdidinin sonlanması ve Ehlibeyt İmamlarının türbelerinin korunması amacı ile geniş çaplı güvenlik operasyonunun Samarra’nın kuzeyinde başlatıldığını duyurdu.

FARS Haber Ajansının raporuna göre    Irak halk gönüllü güçleri Haşdi Şabi Hareketi bir bildiri yayımlayarak şöyle bir açıklamada bulundu: ”  Haşdi Şabi’nin 7’inci tugayından bazı güçler El Asafiye bölgesinden Samarra’nın Kuzeyine kadar  arama ve temizleme operasyonu başlatmıştır.  Aynı tugaydan bir başka grup ise  ordunun 10’uncu birlikleri yardımı ile  eş zamanlı olarak  El Anbar eyaletinin Doğusunda bulunan  Kerme El Felluce adasında  önleyici operasyon başlatmıştır. “

Haşdi Şabi’nin yayımladığı bildiride   El Felluce’nin Kerme adasındaki  operasyonun  El Assafi nehrinden  Kuzey’e doğru Samarra şehir sınırlarına kadar devam ettiğini   köylerin, karayolların, dere ve vadilerin ve de etraf bölgelerin aranması ile tamamlanacağı belirtildi. 

 Haşdi Şabi’nin  Operasyon Komutanlığı Samarra bölümü sorumluları  bir kaç kez IŞİD’in  Salahattin eyaletinde bulunan bu şehirdeki  kutsal mekanlara ulaşma girişimleri hususunda uyarılar yapmış ve  güçlerini teyakkuzda tutmuştur. 

IŞİD’in  2017 yılında yenilgiye uğratılmasının ardından bu kez de bu terör örgütü  yeni tur saldırılar başlatmış ve  sivil ve askeri kişileri hedef almıştır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir