Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ali Ekber Velayeti, Nuceba Hareketi Lideri Şeyh Ekrem el-Kabi ile görüştü

İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı, Irak halkının sahip olduğu derin vahdeti ile ülkeyi savunduğunu ve düşmanları hüsrana uğratacağını belirtti.

Ali Ekber Velayeti dün Irak Nuceba İslami direniş hareketi genel sekreteri Şeyh Ekrem el-Kâ’bi ile Tahran’da bir araya gelerek Amerika’nın bölgedeki komplolarına işaretle, “direniş ve Ehlibeyt haremleri savunucuları şehitlerinin kanının bereketi sayesinde Irak meclisinde Amerikalı askerlerin ihraç yasasının onaylandığını, bunun ise bu ülke ve bölge için değerli getirileri olduğunu” söyledi.

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı ayrıca İran ve Irak halkları arasındaki ilişkilerin gelişmesine vurgu yaparak, “Hüseyni Erbain’in iki dost ve kardeş milletin ilişkilerinin zirvesinin tecellisi olduğunu” ifade etti.

Şeyh Ekrem el-Kâ’bi de İran ve Irak ilişkilerini zedelemeye yönelik bazı komplolara işaretle, Amerika ve uşaklarının ikili ilişkileri tahrip yönünden hareket ettiğini, fakat Iraklıların İran’ın destekleri ile IŞİD ile mücadelede ve Amerikalı işgalcilere karşı direndiğini söyledi. 

Nuceba hareketi genel sekreteri komutanı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis gibi direniş şehitlerinin temiz kanlarının bereketi ile direniş cephesinin daha da güçlendiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir