Avrupaİmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’den Fransalı gençlere önemli mesaj!

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam peygamberine hakaret içerikli açıklamaları ardından Fransız gençlere hitaben bir mesaj gönderdi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Fransa’nın İslam karşıtı tutumu nedeniyle Fransız gençlere hitaben bir mektup yayınlandı.

Sosyal paylaşım sitesinde Fransızca yayınlanan mektubunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’nun Hz. Muhammed (s.a.v)’e yönelik hareketi desteklemesine dikkati çeken Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney şunları kaydetti:

“Allah’ın adıyla,

Fransalı gençler!

Cumhurbaşkanınıza şunu sorun: Neden Allah’ın Peygamberine yapılan hakareti destekliyor ve bunu ifade özgürlüğü olarak görüyor? Acaba parlak ve kutsal şahsiyetlere hakaret ve küfür etmek ifade özgürlüğü anlamına mı geliyor? Bu aptalca eylem, onu başkan seçen milletin şuuruna bir hakaret değil midir?

Sonraki soru, Holokost hakkında şüphe etmek neden bir suçtur? Ve eğer birisi bunun hakkında bir şeyler yazarsa hapse girmesi gerekirken neden Peygamberimize hakaret serbesttir?

Fransa’da Rasûlüllah’a -saa- hakaret içeren karikatürlerin yayınlanması ardından Fransa cumhurbaşkanı Macron’a itiraz amacı ile birçok Arap ve Müslüman ülkelerde insanlar gösteriler düzenleyerek,  Fransız mallarını boykot kampanyası başlatıp kendi öfke ve hoşnutsuzluklarını gösterdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir