İran İslam CumhuriyetiLübnanTüm Haberler

Şeyh Naim Kasım: Amerika, İran’ın bölge milletleri ile ilişkilerini kesmek istiyor

Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreter vekili Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı yaptırımlar uygulamaktan amacının bu ülkenin bölge ülkeleri özellikle de Filistinle ilişkilerini koparmak olduğunu belirtti.

 Lübnan’ın El Ahit haber sitesinin verdiği rapora göre  Şey Kasım Cuma günü  sanal ortamda düzenlenen  İslami Mezhepleri  Yakınlaştırma Derneği yıllık konferansında yaptığı konuşmada  İran aleyhindeki zalimane yaptırımlara değinerek şu açıklamada bulundu: ” Amerika’nın yaptırımları  siyasi hedefler uğrunda yürütülen ekonomik savaştır. “

Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreter vekili  Amerika’nın Hizbullah aleyhindeki yaptırımlarının da  direnişin liyakati yüzünden olduğunu, direniş güçlerinin  direniş ve bağımsızlık alanında  liyakatlerini ispatladklarını ve yaptırımlar karşısında  dayandıklarını belirtti. 

Şeyh Naim Kasım   Batı’nın ifade özgürlüğü hususunda  iddiasına da değinerek  Fransa cumhurbaşkanı ve Fransız yönetiminin  Allah Resulüne yönelik hakaret girişimlerini  izah etmeye çalışmalarının   Batılı değer  modelinin  zafiyetinin göstergesi olduğunu ve Batı’nın  cahiliye yöntemlerine geri döndüğünü belirtti. 

 Lübnan Hizbullah Hareketi  genel sekreter yardımcısı   kimi gerici Arap rejimlerinin  Siyonist Rejim İsrail ile  ilişkilerini normalleştirmesine de değinerek  BAE, Bahreyn, Sudan ve ardından da Suudi Arabistan’ın  ilişkilerini normalleştirmesinin   bu ülkelerin servetlerine konmak ve  bu ülkelere musallat olmak  yönündeki küresel komplonun bir parçası olduğunu belirtti. 

Şeyh Naim Kasım   İslam aleminde birliğe vurgu yaparak   vahdetin  Ehli Sünnet ve Şii alimlerin yakınlaşmasına ve Filistin direnişinin desteklenmesine sonuçta İslam bayrağının göndere çekilmesine yol açacağını da belirtti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir