Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

FOTO – İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’ndan ülkenin kuzeybatı sınırına zırhlı askeri araç sevkiyatı!

İran Ordusu Kuzeybatı Bölgesi Karargahı Komutanı General Ali Hacilu, zırhlı birliklerin ülkenin Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan ile olan sınır şeridine konuşlandığını söyledi.

Askeri sevkiyat

İran Ordusu Kuzeybatı Bölgesi Karargahı Komutanı General Ali Hacilu, sınır birliklerine yapılan askeri güç takviyesine dair yaptığı açıklamada, bu karargahın zırhlı birliklerinin ülkenin Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan ile olan sınır şeridine konuşlandığını söyledi.

General Hacilu, “Ülkenin kuzeybatı bölgesindeki birliklerimizin misyonu sınır sakinlerinin huzuruna yönelik herhangi bir tehdit veya güvensizliği önlemektir.” dedi.

Askeri sevkiyat

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyumers Haydari, son günlerde ülkenin kuzeybatı sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştu..

Burada basın mensuplarına konuşan Tuğgeneral Haydari, “İran’ın kuzeybatı sınırlarını tehdit eden bir durum söz konusu değil. Silahlı kuvvetlerin artan potansiyelleri sayesinde misyonları yerine getirme konusunda çok hazırlıklıyız.” demişti.

Askeri sevkiyat

Tuğgeneral Haydari, “Ordu birlikleri, ülkenin kuzeybatı sınırlarının bazı bölgelerinde konuşlandırıldı. Bunun asıl amacı kırmızı çizgimiz olan sınır bölgelerini korumaktır. Sınır bölgeleri sakinlerinin huzuru kırmızı çizgimizdir. Dolayısıyla sivillerin güvenliğinin tehlikede olmasına tahammül edemeyiz.” ifadelerinde bulunmuştu.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı General Kiyumers Haydari, ‘’ Tüm gücümüzle ülkenin güvenliği ve huzuru için çabalayacağız ve uluslararası kurallar haricinde hiçbir güce faaliyette bulunma izni vermeyeceğiz. ‘’ dedi.

Askeri sevkiyat

Karabağ bölgesindeki çatışmalardan kaynaklı İran’da baş gösteren kaygılara değinen Haydari, ‘’ Biz konunun ve ihtilafların görüşmeler ve müzakereler yoluyla çözülmesini istiyoruz. ‘’ dedi.

Bölge jeopolitiğinde değişimin İran tarafından kabul edilemez olduğunu ifade eden Haydari, ‘’ Bölge jeopolitiğinin korunmasına saygı duyulmalı ve bu bizim kırmızı çizgimizdir ve hiçbir güç bölge coğrafyasını değiştirmeye kalkışmamalı zira bunu kabul etmeyiz. ‘’ dedi.

Askeri sevkiyat

Daha fazla İran birliklerinin sınır bölgesine sevk edildiğini ifade eden Haydari, bu birliklerin güçlendirileceğini söyledi.

Askeri sevkiyat

Haydari, ‘’ Bizim kırmızı çizgimiz halkın güvenliği, huzuru ve asayişinin teminidir ve ordu varlığı ile halkın güvenliği ve huzurunun teminin güvencesidir. ‘’ dedi.

Askeri sevkiyat

İran Kuzey Batı sınırlarını hiçbir tehlikenin tehdit etmediğini ifade eden Haydari, İran’ın her iki komşusu ile bir çok ortaklıkları bulunduğunu ve her iki komşu ülkeye de tavsiyesinin uluslararası kurallara saygı, uluslararası sınırların korunması ve sorunların müzakere yoluyla çözülmesi olduğunu söyledi.

Askeri sevkiyat
Askeri sevkiyat
Askeri sevkiyat
Askeri sevkiyat
Askeri sevkiyat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir