Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Devrim Muhafızları: Amerika’da iç kaosun çıkma ihtimali yüksek

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Siyasi Yardımcısı Yedullah Cevani, “Amerika güvenlik güçlerinin hazır ol durumuna geçişinin, farklı ülkelerde dış tehditlerle mücadele etmek için verilen hazır ol durumuna geçişlere benzediğini, bunun ise Amerika’nın özel bir durumda olduğunu gösterdiğini” söyledi.

Amerika başkanlık seçim sonuçlarının açıklanması sırasında iç savaşın çıkma ihtimaline ilişkin Tasnim Haber Ajansına açıklamada bulunan İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Siyasi Yardımcısı Tuğgeneral Yedullah Cevani, “Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, dünya çapında kamuoyunun Amerika’daki olaylardan etkilendiğini, rekabetin niceliği ve kalitesinin ve ABD seçimlerinde kullanılan literatür türünün birçok konuyu gölgede bıraktığını ve analistlerin de her birinin Amerikan seçimlerini farklı bir açıdan analiz ettiğini  gördük” dedi.

Söz konusu analizlerin bir yönü Amerika’nın yakalandığı bu kriz olduğunu belirten Tuğgeneral Cevani, krizin derinleşmesi neticesinde Amerika’da iç karışıklıkların patlak verme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Tuğgeneral Cevani, Amerika’da iç karışıklıkların çıkma olasılığının uzak bir ihtimal olmadığına işaretle, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amerikalı yetkililer ve bu ülkenin güvenlik güçlerinin kendileri seçim sonrası olaylara hazır olmak gerektiğini itiraf ediyorlar. Amerika’nın önemli eyaletlerinde güvenlik güçlerinin hazır ol durumuna geçmesi, Amerika’nın muhtemelen yaşayacağı krizin habercisidir. Bugün, Amerika güvenlik güçlerinin hazırlık düzeyi, farklı ülkelerde dış tehditlerle yüzleşmeye gösterilen hazırlık düzeyine benziyor ve bu da Amerika’nın özel bir durumda olduğunu gösteriyor”.

“Bizim sorunumuz cumhuriyetçilerle, demokratlarla değil, asıl sorunumuz Amerika’nın siyasi sistemi iledir” diyen Tuğgeneral Yedullah, şu ifadelere yer verdi: “Amerika sistemi, müstekbir ve emperyal bir sistemdir. İslam İnkılabı Rehberi bu temelden hareketle, ‘Ülkenin sorunlarını dış sorunlara bağlamayın; müstekbir Amerika sistemini çıkarlarımız için bir tehdit olarak görüyoruz” dedi.

Cumhuriyetçilerle demokratların İran milletine yönelik düşmanlıkta hiçbir farkları yoktur. Şayet bir farkları varsa sadece taktiklerde ve yöntemlerdedir. Emperyal Amerikan sistemi esasen İran milletinin gelişmesine, bağımsızlığına karşıdır ve Amerika’da kimin iş başına geleceğine dair bir tartışma ülkemizde doğal olarak anlamsızdır”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir