Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Selami: Herhangi bir sınır tehdidine zamanında ve kararlı cevap vereceğiz!

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Selami, ‘kalıcı güvenlik kırmızı çizgimizdir’  diyerek, sınırlarda aziz milletimizin güvenliğine, huzuruna zarar verecek her türlü tehdit ve istikrarsızlığın kabul edilebilir olmadığını söyledi.

İran’ın Erdebil eyaletine bağlı Aslanduz ilçesi sınır şeridini ziyaret eden Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, “Kalıcı güvenlik kırmızı çizgimizdir. Sınırlarda aziz halkımızın güvenliğine ve huzuruna zarar verecek her türlü istikrarsızlık ve tehdit kabul edilemez” dedi.

Dağlık Karabağ’daki son gelişmeleri takip ederken, sınır bölgelerinde daha fazla güvenlik sağlamak için gerekli talimatları veren Tümgeneral Selami, çevre bölgelerdeki durumla orantılı savunma-güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesine ve akıllı gözetleme mahalline bitişik sınır bölgelerinde konuşlanmış birimlerin dikkatli varlığına vurgu yapıldığını sözlerine ekledi.

Uluslararası sınırların değişmezliğini önemli bir konu olarak nitelendiren Tümgeneral Selami, Dağlık Karabağ ihtilafına karışan tarafların İran İslam Cumhuriyeti sınırlarına yönelik her türlü tehdidi önemsemesi gerektiğini vurgulayarak, ‘aynı zamanda, İran’a yönelik her türlü tehdide veya sınır saldırısına zamanında ve kararlı şekilde müdahale edilmesi için gerekli hazırlıkların ve tahminlerin düşünüldüğünü’ söyledi.

Şanı yüce İran milletinin zorluklara tahammül ettiğini ve izzet peşinde olduğunu dile getiren Tümgeneral Selami, “Bugün inançlarımızın kırılmaması sayesinde halkımız düşmanların tehditleri ve planları karşısında sağlam durabilmiş ve kendi iradesini onlara dayatabilmiştir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir