Arabistanİran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVideo Galeri

VİDEO – İran’da terör saldırıları düzenleyen Ahvaziye terör örgütünün elebaşı, Suud istihbaratı ile ilişkilerini itiraf etti

Habib Osayvad kod adlı Ahvaziye terör örgütünün elebaşı Habib Ferecullah Çaab, S. Arabistan istihbaratı ile ilişkileri olduğunu itiraf ettiği açıklamasında, örgütün İran topraklarında bazı terör eylemleri hazırlığında olduğunu belirtti.

İran istihbaratı tarafından yakalandığını belirten Ahvaziye terör örgütü elebaşı Habib Ferecullah Çaab, örgütün Habib Nigan, Yakup Nisi, İsa Savari ve diğer bazı üyeleri İran’ın Ahvaz kentinde 22 Eylül 2018’de düzenlenen terör saldırısında yer aldıklarını belirtti.

Ahvaziye teröristleri 22 Eylül 2018’de İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında halkın üzerine ateş çatı; saldırıda 25 vatandaş şehit düştü, 60 kişi de yaralandı.

Örgütün elebaşı ayrıca Ahvaz kentinde banka soygunu gibi bazı soygun eylemleri de düzenlediklerini ve aynı zamanda S. Arabistan istihbaratı ile irtibata geçerek bir takım faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti.

Habib Ferecullah Çaab, İran’da bazı hedeflere karşı terör saldırıları hazırlığında bulunduğu sırada İran istihbaratı tarafından yakalandı.

Ahvaziye terör örgütü S. Arabistan ve korsan İsrail istihbarat örgütleri tarafından doğrudan destekleniyor. Örgütün elebaşıları hakkında tutuklama kararı bulunmasına rağmen, Avrupa topraklarından İran’da terör saldırılarını yönettikleri anlaşılıyor.

Örgüt son yıllarda Tahran ve Huzistan eyaletinde çok sayıda terör saldırısı planlıyordu, ancak İran istihbaratı bu saldırıları engelledi.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir