FilistinTüm Haberler

VİDEO – Filistin İslami Cihad Hareketi’nden Tel Aviv’e füze saldırısı!

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kolu olan Kudüs Seriyyeleri, bu gece işgal altındaki topraklara 2 roket attı.

Demir Kubbe yine etkisiz kaldı. Atılan roketlerden biri Tel Aviv’in güneyindeki Beyt Yam’a düştü.

Roketlerden bir diğeri Aşdod kentine düştü. İşgal ordusu misilleme olarak Gazze’de yine boş tarlaları bombaladı.

Tel aviv’de patlama ve siren sesleri yankılandı

Korsan İsrail ordusu Tel aviv’de patlama sesi duyulduktan sonra sirenlerin muhtemel füze saldırısı için çalındığını açıkladı.

Haber kaynakları Tel aviv’de ve Gazze Şeridi’ne yakın bölgelerde patlama sesleri duyulduğunu ve ardından siren sesleri geldiğini duyurdu.

Haberde, Aşdod ve Aşkalan gibi bazı siyonist yerleşkelerde de siren sesleri yankılandığı belirtildi.

Bazı siyonist kaynaklar, Gazze Şeridi’nden Tel aviv ve bazı yerleşkelere doğru fırlatılan füze sayısını beşolarak açıklarken, Demir Kubbe füze savunma sistemi de alarm durumuna geçirildiğini duyurdu.

Siyonist İsrail’den Gazze’ye saldırı!

Siyonist İsrail işgal güçleri dün gece savaş uçaklarıyla ve toplarla Gazze’de üç mevkiye saldırı düzenledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri, Rafah’ın doğusunda bulunan ve yıkılmış durumda olan Gazze havaalanı yakınındaki bir araziye iki füze attı. Ancak herhangi bir yaralanma olayından söz edilmedi. 

Yine muhabirimizin yerel kaynaklardan aldığı haberlere göre işgal güçleri toplarla, Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde ve Gazze şehrinin doğusunda yer alan Zeytun Mahallesi’nin doğusundaki gediklerin koruyucularına ait iki mevkiye saldırı düzenledi. 

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada savaş uçaklarının, askeri helikopterlerin ve tankların Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait mevzilere saldırı düzenlediği iddia edildi. Açıklamada bu saldırıların Gazze tarafından yahudi yerleşim merkezlerine füze fırlatılmasına cevap olarak gerçekleştirildiği ileri sürüldü. 

Bu saldırılardan önce de işgal yönetimi Gazze tarafından 1948’de işgal edilmiş bölgede yer alan Asdud şehri tarafına iki füze atıldığını iddia etmişti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir