Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Devrim Muhafızları: Irak Deniz Kuvvetleri ile her türlü işbirliğine hazırız

İran İslami Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı İran’ın Irak Ordusu Deniz Kuvvetleri ile her türlü askeri işbirliğe hazır olduğunu belirtti.

MEHR Haber Ajansının verdiği habere göre   Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri komutanı Tuğamiral Alireza Tengsiri  Irak ordusu deniz kuvvetleri komutanı Ahmet Casım El Maaric ile Tahran’da yaptığı görüşmede  bölgesel meseleler, gelişmeler ve  iki ülke arasındaki işbirliklerin arttırılması stratejileri ayrıca  sürdürülebilir güvenliğin güçlendirilmesi hususunda görüş teatisinde bulundu. 

Tuğamiral Tengsiri  Irak halkı ve ülkesini  İran’ın kardeş ve dost ülkesi adlandırıp  iki ülke halkı ve silahlı kuvvetlerinin  tekfirci terörizm ve bölge dışı emperyalist güçlerin siyasetleri karşısındaki mücadeledeki işbirliğini  büyük bir kazanım  adlandırıp  bu alandaki savunma ve güvenlik gücün daha da arttırılması amacı ile İran’ın askeri anlamda Irak ordusu deniz kuvvetleri ile daha fazla işbirliği yapmaya hazır olduğuna vurgu yaptı. 

Ahmed Casım El Maaric  ise bu görüşmede  İran ile  her türlü askeri işbirliği yapmaya da olumlu yaklaştıklarını belirtti.   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir