DünyaTüm Haberler

Siyonist Trump’ın İran’a saldırmayı planladığı iddia edildi!

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevinin son haftalarında İran’ın nükleer tesislerine saldırmayı planladığı iddia edildi.

New York Times gazetesinin haberine göre, 4 yetkili, ABD Başkanı Trump’ın perşembe günü Oval Ofis’teki toplantıda, İran’ın nükleer tesislerine saldırmak için seçenek aradığını belirtti.

Trump’ın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Savunma Bakan Vekili Christopher Miller ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley tarafından söz konusu talebinin kapsamlı bir çatışmaya yol açabileceği ve İran ile tansiyonu yükseltebileceği uyarısında bulunularak vazgeçirildiği kaydedildi.

‘SONUÇLARI HERKES İÇİN KÖTÜ OLUR’

Toplantıda Trump’ın yaptırım üstüne yaptırım uyguladığı ‘İran’ı vurma’ planlarını anlattığı öğrenildi. Trump’ın buna gerekçe olarak Tahran yönetiminin nükleer anlaşmaya uymayan hamlelerini gösterdiği belirtildi. Ancak gazeteye konuşan ismini vermeyen kaynaklar, İran’la yaşanacak bir çatışmanın buna karışacak herkes için kötü sonuçlar doğuracağını, Afganistan ve Irak’ta savaşı bitirmek için uğraşan Başkan Trump’ın daha büyük gerilimlere yol açmamak için ikna edildiğini savundu.

KOLTUĞU BIRAKSA DA TAKİP EDER

Pence, Milley ve Miller, İran’a yapılacak askeri bir operasyonun ciddi sonuçları olacağını, bunun Trump görevi bıraksa da politik olarak kendisini takip edebileceğini de ABD Başkanı’na anlattı. ABD Başkanı Donald Trump, ülkesi ve İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan Tahran yönetiminin gereklilikleri sağlamadığını iddia ederek 2018 yılında çıkma kararı almış ve birbiri üzerine yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

Öte yandan, Beyaz Saray yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir