Bilim & TeknolojiDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

DSÖ’den İran’a bir övgü daha!: İran’ın Covid-19 aşısını üretme yöntemi tamamen yeni ve eşsiz bir yöntem

Dünya Sağlık Örgütü Tahran temsilcisi Ahmet El-Manzari, İranlı bilim adamlarının ürettiği korona aşısını tamamen yeni ve eşsiz niteledi.

İran’da korona virüs aşısının üretiminde sağlanan ilerlemelerin ele alındığı ilk oturum Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri ve İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ve bakanlığın üst düzey yetkililerinin katılımı ile düzenlendi.

Bakan Nemeki telekonferans yöntemi ile katıldığı oturumda yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyeti yakında korona virüs aşısını üreten öncü ülkelerin arasında yer alacağını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü İran temsilcisi de video konferans yöntemiyle katıldığı oturumda İranlı bilim adamlarının başarılarını hayretle karşıladıklarını, dünyada korona virüs aşısı üretmek için çeşitli yöntemler kullanıldığını, ancak İranlı bilim adamlarının kullandığı yöntemlerden biri tamamen yeni ve eşsiz olduğunu ifade etti.

İran, hızlı teşhis kiti üreten ilk beş ülkeden biri

Tahran’ın korona virüs salgını ile mücadele merkezi Başkanı Alirıza Zali, İran koronayı hızlı teşhis eden kitlerin üretiminde dünyanın ilk beş ülkesi arasına girdiğini belirtti.

FHA- İranlı bilim adamlarının ürettiği ve korona virüsü hızlı teşhis eden kitin ilk kez görücüye çıktığı törende konuşan Zali, koronayı hızlı bir şekilde tespit etmenin önemine değinerek, bu virüsü 20 dakikadan daha kısa bir sürede teşhis etmek fevkalade önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Zali, şimdi İran koronayı hızlı teşhis eden kitlerin üretiminde dünyanın ilk beş ülkesi arasında yer aldığını kaydetti.

Koronayı teşhis etmek için normalde 48 ila 72 saat zaman gerektiğini kaydeden Zali, İran’ın ürettiği hızlı teşhis kiti bu işi 20 dakikadan daha kısa bir sürede yaptığını, bu kitlerin dikkati yüzde 85 olarak belirtildiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir