ArabistanBatı AsyaTüm HaberlerVideo GaleriYemen

VİDEO / FOTO – Yemen Hizbullahı, Suud rejiminin Cidde kentindeki Aramco petrol tesislerini cruise füzesiyle vurdu!

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, direniş güçlerinin ‘Kudüs 2’ tipi cruise füzesiyle düzenlediği bir operasyonda ‘Saudi Aramco’ petrol tesislerini vurduğunu duyurdu.

Al Maşhad Al Yemeni sitesinin haberine göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, direniş güçlerinin ‘Kudüs 2’ tipi cruise füzesiyle düzenlediği bir operasyonda ‘Saudi Aramco’ petrol tesislerini vurduğunu duyurdu.

Yahya Seri, “Söz konusu füzeler Suudi Arabistan derinliklerinde yaptığı başarılı testlerin ardından hizmet aşamasına girmiştir” dedi.

‘Kudüs 2’ tipi cruise füzesinin hedefe doğru isabet ettiğini belirten Seri, “Bu operasyon Yemen’de devam eden askeri saldırganlık ve kuşatmanın yanıtı olarak ve birkaç gün önce Yemen silahlı kuvvetlerinin Suudi Arabistan’ın derinliklerinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirme vaadi doğrultusunda yapıldı” ifadesini kullandı.

Seri ayrıca, S. Arabistan’da çalışan yabancı uyruklulara ve firmalara Yemen ordusunun bu tür operasyonları devam edeceğini ve bu yüzden hayati önem arz eden tesislerden uzak durmalarını tavsiye ettiğini, zira bu tesisler Yemen ordusunun hedef listesinde yer aldığını kaydetti.

Yemen ordusu ve halk güçleri, ülkeleri Suud ittifakı tarafından tam kuşatma altında bulunmasına rağmen askeri gücünü her geçen gün daha da geliştiriyor.


Video:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir