Batı AsyaFilistinTüm Haberler

Şehid Fahrizade, Neom operasyon odası tarafından şehid edildi

Filistin Kurtuluş Örgütü, İranlı nükleer fizikçi Şehit Fahrizade suikastının ardından İslam İnkılabı Rehberi’ne taziye mesajı gönderdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü mesajında, İranlı nükleer fizikçi ve savunma uzmanı Şehit Muhsin Fahrizade suikastının Suudi Arabistan’daki Neom Harekat Odası tarafından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve istihbarat servislerinin denetiminde gerçekleştiğini belirtti.

FKÖ, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu büyük kaybı telafi etmeye muktedir olduğunu ve bilim alanında ilerlemesine devam edeceğini kaydetti.

Filistin Kurtuluş Örgütü ayrıca, bu suç eyleminin uluslararası kurallar uyarınca takip edilip, sorumlulularının cezalandrılabileceğini vurguladı.

Pakistan İslami Tahrik Partisi Başkanı Seyyid Sacid Ali Nakevi de Şehit Fahrizade suikastını kınayarak, İranlı nükleer fiizikçi suikastının işgal rejimi tarafından gerçekleştiğini belirtip, İslam İnkılabı Rehberi ve İran milletine başsağlığı diledi.

Ali Nakevi, bu suikastın uluslararası bir cinayet ve açık tecavüz olduğunu vurguladı.

Terörist unsurlar 27 kasım tarihinde İranlı bilim insanı Dr. Muhsin Fahrizade’ye suikast düzenleyerek onu şehit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir