Batı AsyaDünyaTüm Haberler

Siyonist rejimi İran’ın intikam korkusu sardı!: Terör rejimi İsrail’den yurt dışındaki vatandaşlarına saldırı uyarısı

Siyonist rejim, İran’ın bilim insanı Muhsin Fahrizade suikastının intikamını alma tehdidine karşı aralarında Türkiye’nin de olduğu çeşitli ülkelerdeki vatandaşlarına güvenlik uyarısında bulundu.

Siyonist İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Terörle Mücadele Kurumu, İran’ın son tehditleri ve çeşitli ülkelerde terörist operasyonlar yürütmeye dahil olması ışığında, Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Orta Doğu ile Afrika ülkeleri gibi İran’a yakın ülkelerdeki İsrail çıkarlarının hedef alınma ihtimaline karşı uyarıyor” 

İranlı yetkililer, Fahrizade suikastının ardında İsrail’in olduğuna dair açıklamalarda bulunurken Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu bu konuda yorum yapmayı reddetmişti.

Netanyahu, Nisan 2018’de yaptığı bir açıklamada İranlı nükleer bilimci Fahrizade’ye işaret etmiş ve “Bu ismi unutmayın.” demişti.

İran nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade, 27 Kasım’da Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde aracına düzenlenen saldırıda şehid oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir