IrakTüm Haberler

Faleh el-Feyyaz: Haşdi Şabi, Irak halkının bir parçası ve ülkenin koruyucusudur

Irak’taki Haşdi Şabi kurumunun başkanı, bu kuruma karşı büyük komploların varlığına atıfta bulunarak, Haşdi Şabi güçlerinin Irak halkına ait olduğunu ve ülkeyi koruduğunu vurguladı.

İRNA’ya göre Faleh El Feyyaz dün, bu kurumun kameramanlarından Ahmed Mahne’nin şehadetinin birinci yıldönümü vesilesiyle, kendisinin bir basiret şehidi olduğunu ve Haşdi  Şabi medyasının bu kurumun şehitlerini resmederek kutsal görevlerini yerine getirdiğini söyledi.

Feyyaz, Irak’ın resmi kurumları çöktüğünde, Haşdi Şabi’nin milletin kalbinden doğduğunu belirterek, bu kurumun bir güç ya da gözdağı aracı olmadığını, halka   barış ve sükuneti yaymak için misyon edindiğini ve millete yasal bir çerçeve içinde hizmet ettiğini, ancak büyük komplolara tabi olduğunu vurguladı.

El Haşdi Şabi kurumu başkanı, “Bu kurumun savaşçıları, vatansever duyguların gölgesinde IŞİD ile karşı karşıya geldi ve milletin bekçisidir ve Irak hükümetini desteklemeye ve bu ülkenin toprak bütünlüğünü korumak için savaşmaya devam ediyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir