Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani’nin Iraklı üst düzey yetkililerle görüşmesinin ayrıntıları

İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani’nin Irak Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü duyurdu.

Sipahiler Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kaani’nin Irak’a yaptığı ziyareti medyaya yansıması üzerine İran’ın Irak Büyükelçisi İrec Mescidi bir açıklama yaptı.

Mescidi bugün el Alem televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani’nin Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve diğer bazı Iraklı yetkililerle görüştüğünü belirtti.

Büyükelçi Mescidi, İran’ın asla Iraklı partiler ve fraksiyonların iç işlerine karışmadığını, ancak bu fraksiyonların İran ile istişareyi tercih ettiklerini kaydetti.

Büyükelçi Mescidi açıklamasının devamında, İran İslam Cumhuriyeti kesinlikle Iraklı siyasi partilerin ve kanatların içişlerine karışmadığını, bu partiler ve kanatlar İran’ın istişarelerinden yararlanmayı tercih ettiklerini kaydetti.

Mescidi, İran’ın Irak’taki faaliyetlerinin hükümeti desteklemek ve siyasi partiler ve fraksiyonları birliğe teşvik etmek çerçevesinde olduğunu ifade etti.

Mescidi ayrıca, direniş gruplarının Amerikalılar ile ciddi sorunları olduğunu, Trump’ın kimseyi tehdit etmemesi veya kışkırtıcı eylemde bulunmaması gerektiğini, çünkü direniş gruplarına karşı bir şey yapmaları halinde mutlaka direnişin yanıt vereceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir