DünyaSuriyeTüm Haberler

Beşar el-Caferi, Suriye’deki teröristlerin Batı ile işbirliğini ifşa etti

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, Batı’nın teröristleri desteklemedeki rolünü ifşa etti ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nü Batı’da siyasi bir araç haline gelmemeye çağırdı.

Beşar Caferi, açıklamasında şöyle dedi: ”Suriye 2013 yılı kimyasal silahları yasaklama anlaşmasına katılırken bütün yükümlülüklerini yerine getirdi ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW)  teknik sekreterliği ve ekiplerinin itiraf ettiği gibi onlarla tam bir şekilde işbirliği yaptı.”

Suriye’nin kimyasal silahları hiç kullanmadığını belirten Caferi, ”Suriye, OPCW ve takıntılı meselelerin çözmesi için teknik sekreterliği ile tam işbirlik içinde olduğunu yineliyor. Bunun dosyayı kapatıp siyasal oyunlar ve dezenformasyon döngüsünden çıkarmasının önünü açıyor.” dedi.

”Kimi Batı Devletleri Suriye’nin OPCW ve ekipleri ile işbirliği hakkında yanlış imaj vermeye devam ederek dosyayı açık bırakmak amacıyla şimdiye kadar gerçekleştirilen ilerlemeyi görmezden gelmeye devam ediyor.” diyen Caferi, ”Kimi BMGK üyelerinin BM Misakı’nın tanıdığı ilke ve  kurallara uymaması ve Suriye’nin OPCW ile işbirliği konusunu da objektif şekilde ele almamasından esef duyuyor” cümlesini kullandı.

Caferi, kimi Batı Devletleri’nin Suriye’deki teröristleri desteklemeye devam etmesine de işaretle, bu durum, onların terörle mücadele ve İnsan Hakları yönünde bir politika yürüttüğünün iddialarını çürüttüğünü söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir