İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Şehid Fahrizade’yi “Birinci Derece Nasr” nişanı ile ödüllendirdi

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, uğradığı suikast sonucu şehit düşen İranlı bilim insanı Mohsen fahrizade’nin ailesine “Nasr Onur Nişanı” takdim etti.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, uğradığı suikast sonucu şehit düşen İranlı bilim insanı Mohsen fahrizade’nin ailesine Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in imzasıyla süslenmiş “Nasr Onur Nişanı” takdim etti.

Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, “Birinci Derece Nasr” nişanı İslami nizamın savunma cephesini takviye eden ve destekleyen seçkin araştırmacılara ve milli şahsiyetlere verilen bir nişan olduğunu belirterek şöyle dedi:

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney buna göre bu alanda en yüksek nişan olan “Birinci Derece Nasr” nişanını, bir ömür boyunca İran İslam inkılabı cephesini savunan bu seçkin şehide verilmesini emretti.

Burada basın mensuplarına konuşan Tümgeneral Bakıri, Şehit Fahrizade’nin İran güvenliği için yaptığı çabalarına değinerek, “Hiç kuşkusuz bilimsel alandaki şehidimizin intikamı İslam Devrimi Ordusunun operasyonel mantığına dayanarak uygun bir zamanda alınacaktır. Büyük şeytan ABD ve Siyonist Rejim bu cinayetin bedelini ödeyeceklerini bilmeli” dedi.

Tümgeneral Bakıri, Şehit Fahrizade’nin açtığı yolun daha güçlü, dikkatli ve hızlı bir şekilde devam edeceğini belirtti.

İranlı bilim insanı Mohsen Fahrizade 27 Kasım Cuma günü Tahran eyaletinin Demavend ilçesine yer alan Abserd şehrinde düzenlenen terör saldırısı sonucu şehit düşmüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir