İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Kesinlikle Şehid Hacı Kasım’ın katillerinden ve cinayet talimatını verenlerden intikam alınacaktır!

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bugün Direniş Şehitleri’ni Anma Töreni etkinliğinin organizatörleri ve Şehit Kasım Süleymani’nin ailesi ile görüştü.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehadetinin 1. yıldönümü münasebetiyle Direniş Şehitleri’ni Anma Töreni etkinliğinin organizatörleri ve Şehit Kasım Süleymani’nin ailesi ile görüştü.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Şehit General Kasım Süleymani’ye yapılan terör saldırısına dair, “Irak ve İran’da milyonlarca kişinin katılımıyla Şehit Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis için cenaze töreni düzenlenmesi, Amerikalılar atılan ilk tokattı. Ancak en sert tokat, içi boş olan istikbar güçlerinin imajını kırmak ve ABD’yi bölgeden kovmaktır. Elbette ki General Süleymani’nin katillerinden ve cinayet talimatı verenlerden intikam alınması lazım ve bu mümkün olduğu zaman kesinlikle yapılacaktır.” dedi.

Şehit General Süleymani’yi rahmet ve minnetle yad eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Şehit Kasım Süleymani’yi “İslam ümmetinin kahramanı” olarak nitelendirerek, “İslam dünyasında küresel istikbara karşı direnişin olduğu her yerde kod isim ‘Şehit Süleymani’dir. Şehit Süleymani, Müslüman halklar arasında direniş yöntemiyle istikbar güçlerine karşı mücadele modelini yaygınlaştırmıştır.” ifadesini kullandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, yetkililere ve İran halkına hitap ederek, “Her alanda güçlü olun, düşmana güvenmeyin, ulusal birliği koruyun ve yaptırımları kaldırmak yerine onu etkisiz hale getirmeye çalışın” tavsiyesinde bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney sözlerine şöyle devam etti:

“Vatandaşların sorunlarını ve ülke geleceğinin düzeltilmesi için şunun ya da bunun vaatlerine asla güvenmeyin, çünkü onlar iyilik değil kötülük vaat ediyor ve düşmanlıkları unutulmamalı.

Trump ve Obama’ın size ne yaptığına tanıklık ettiniz. Düşmanlıkları sadece Trump hükümeti için değildir ve onun gitmesiyle bitmeyecek. Obama hükümeti de size ve İran halkına kötülük yaptı.”

E3 olarak bilinen İngiltere, Almanya ve Fransa’nın İran tutumunu da eleştiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Üç Avrupa ülkesi de son derece rezil, kötü niyetli ve ikiyüzlü olduğunu gösterdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İranlı yetkililere hitabeden şunları konuştu:

“Yaptırım uygulamak düşmanın elindedir, ancak onu etkisiz hale getirmek bize bağlıdır. Dolayısıyla yaptırımları kaldırmak yerine daha çok etkisiz hale getirilmesine odaklanmalıyız.

Elbette yaptırımları ortadan kaldırmak için çalışılmaması gerektiğini söylemiyoruz. Çünkü bu mümkün olursa bir saat bile ertelememeliyiz. Fakat yaptırımların kalkması meselesi 4 yıldır ertelenmiştir. 2016 yılında tüm yaptırımların tamamen kaldırılması gerekiyordu. Ama tersine daha da arttırıldı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir