FilistinTüm Haberler

Siyonist işgalci yerleşimciler Filistinli bir genci vahşice şehid etti

16 Aralık Çarşamba akşam geç saatlerde, Filistinli bir gencin cesedi işgal altındaki Kudüs’ün güneyindeki Gilo Yahudi yerleşim merkezinde bir binada asılı halde bulundu.

Yerel kaynaklar, Beytülahim’e bağlı Handaze beldesi sakinlerinden 37 yaşındaki Filistinli Abdulfettah Muhammed Abayat’ın, boynunda bir iple asılı, vücudunda morluklar ve yara izleri olduğu halde ölü olarak bulunduğunu bildirdi.

Filistinli genç Abayat’ın ailesi yaptığı açıklamada, oğullarının Gilo Yahudi yerleşim alanında çalışırken bir grup yerleşimcinin saldırısına maruz kaldığını bildirdi. Aile, çocuklarının öldürülmesinde Yahudi yerleşimcilerin parmağı olduğunu söyledi.

Aile, Abdulfettah’ın herhangi bir sorunu olmadığını ve kendisinin fanatik Yahudilerin zulmüne uğrayan bir şehit olduğunu vurguladı.

Gilo Yahudi yerleşim merkezi sakinlerinin çoğunun Kanada, Avustralya ve Rusya’dan getirilen Haredi Yahudileri olması dikkat çekici.

İsrail nüfusunun yüzde 12’sini oluşturan Ultra-Ortodoks veya bilinen diğer isimleriyle Haredi Yahudiler, toplumun diğer kesimleriyle en çok entegrasyon sorunu yaşayan grup olarak öne çıkıyor.

Nüfusu 50 bini aşan Gilo Yahudi yerleşim merkezi, işgal altındaki Kudüs’ü güneyden kuşatmak ve Filistinlilerin yaşamlarını sürdürdüğü bölgeleri birbirine bağlayan yolları kesmek amacıyla Batı Şeria’nın geniş bir bölgesinde kuruldu.

İsrail’in 1967’de işgal ettiği Batı Şeria’da 250’den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 600 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria’da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir