Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Irak halkı Şehid Hacı Kasım Süleymani’yi saygı ile anıyor

Irak halkı “#Büyük Serdar” hashtagı ile İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı şehit General Kasım Süleymani’yi takdir ettiler.

IRNA’nın haberine göre, şehit General Kasım Süleymani’ye teşekkür etmek için başlatılan “#Büyük Serdar” hashtagı sosyal paylaşım sitelerinde büyük ilgi gördü.

Iraklı kullanıcılar İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı şehit General Süleymani ve Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi Mühendis’in fotoğraflarını paylaşarak, iki büyük komutanın tekfirci terörle mücadelede fedakarlıkları ve aralarındaki güçlü bağlardan söz ettiler.

Iraklı kullanıcılar ayrıca bu iki şehidin tekfirci teröristleri Irak’tan atma sürecinde eksen rol ifa etmelerini takdirle karşıladıklarını vurguladılar.

Iraklı kullanıcı Hamamata, Selam şehit General Süleymani’nin fedakarlıklarını takdir ettiği mesajında, şehit Süleymani Suriye cephelerinde adeta sıradan bir asker gibi hareket ettiğini ve Irak’ta IŞİD ile mücadelede büyük fedakarlıklara imza attığını, dünyada onun konumunda olan ve bunca fedakarlık yapan bir General daha bulunmadığını, bu büyük generale yapılan suikast Amerikalılar için hiç bir getirisi olmadığı gibi ihanetlerini ortaya koyduğunu belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı şehit General Kasım Süleymani 3 Ocak 2020’de Iraklı yetkililerin resmi daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret ettiği sırada, Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi Mühendis ve 8 silah arkadaşı ile birlikte ABD terör ordusunun Bağdat hava alanına yakın bir noktada düzenlediği suikastte şehit düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir