IrakTüm HaberlerVideo Galeri

VİDEO – Büyük Şeytan ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğine roket saldırısı!

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye 3 adet Katyuşa tipi roket ile saldırı düzenlendi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan Yeşil Bölge’ye roketli saldırı yapıldı. Yetkililer, ABD Bağdat Büyükelçiliği, yabancı misyonlar ve Irak hükümet konaklarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye 3 adet Katyuşa tipi roket ile saldırı düzenlendiğini aktardı. Saldırıya ABD Bağdat Büyükelçiliği binasına konuşlandırılan hava savunma sistemi ile karşılık verildi.

Sabirin News kanalı, Büyükelçilik binasına 11 roketin isabet ettiğini bildirirken, saldırı sonucu büyükelçilik binasında meydana gelen maddi hasara ve can kaybına değinilmedi.

Irak halkının büyük bölümü ve siyasiler, Amerikan terörist güçlerinin Irak’tan çekilmesini istiyor ve Irak parlamentosu bu güçlerin çekilmesi için bir tasarıyı da daha önce imzalamıştı. 

Irak’ta 3 Ocak 2020’de Bağdat’taki Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınlarında, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in ABD terör güçlerinin düzenlediği operasyon ile öldürülmesinin ardından ABD misyonları ve koalisyon güçlerini hedef alan saldırılar arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir