FilistinTüm Haberler

Filistin direniş hareketlerinden Siyonist rejime karşı birleşme çağrısı!

Filistin direniş komiteleri Sözcüsü, direniş gruplarının işgal rejimi İsrail’i yenmek için birleşmeye çağırdı.

Filistin Direniş Komiteleri Sözcüsü Ebu Mücahid bugün yaptığı açıklamada, Gazze’de direniş gruplarının ortak tatbikatının Siyonist düşman için yeni sürpriz sayıldığını ve türlü mesajlar içerdiğini belirtti.

Ebu Mücahit, direniş grubunun tatbikatının direnişin sahada birleştiğini ve Filistin milletinin ilerleyen günlerde direnişin kabiliyetleri ve liderlerinin birliğine tanıklık edeceğini kaydetti.

Ebu Mücahid, Siyonist rejim savaş uçaklarının bugün sabah Gazze’ye saldırısı hakkında ise, işgal rejiminin huyu ve yönteminin cinayet üzerine kurulu olduğunu ve direnişin de her defasında kendi mekanizmasıyla yanıt verdiğini kaydetti.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin orta bölgesinde yer alan El-Bureyc Mülteci Kampı ve Deyr Belah bölgesini bombaladı. Saldırıda hafif yaralanan biri çocuk iki Filistinli tedavi için hastaneye kaldırıldı. 

Gazze’nin doğusundaki Et-Tuffah mahallesine düzenlenen saldırıda büyük patlamalar meydana gelirken sivillere ait yerleşim yerleri, Muhammed Durra Çocuk Hastanesi ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde büyük maddi hasarlar oluştu.

Saldırılar ayrıca Gazze’nin birçok bölgesinde elektrik kesintilerine neden oldu. Et-Tuffah mahallesinin bombalanmasından kısa bir süre sonra işgal savaş uçakları, Gazze’nin orta bölgesinde bir saha kontrol noktasına ve El-Bureyc Mülteci Kampı’nın doğusunda bir araziye saldırı düzenledi. Herhangi bir yaralanma meydana gelmedi. 

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail’in masum sivilleri hedef alan bu bombalama saldırısını barbarlık olarak nitelendirdi. Kasım, “Bu saldırı halkımızın iradesini kıramayacak, aksine meşru haklarımıza bağlılığımızı ve onlar için mücadele etme kararlılığımızı artıracaktır.” dedi. 

Diğer yandan İsrail ordusu, Hamas Hareketi’ne ait roket üretimi yapılan bir yer, bir tünel ve askeri bir bölgenin vurulduğunu iddia etti. Daha önce İsrail ordusunun açıklamasında, Gazze’den sınıra paralel bazı bölgelere fırlatılan iki roketin “Demir Kubbe” hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü duyurulmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir