FilistinTüm Haberler

Filistin Direnişi Ortak Operasyon Odası “Güçlü Sütun” tatbikatının sona erdiğini duyurdu

Filistin’de dün (29 Aralık Salı) sabah başlatılan ve 12 direniş grubunun askeri kanatlarının katıldığı “Güçlü Sütun (er-Ruknu’ş-Şedid)” adı verilen tatbikatını komuta eden Ortak Oda tatbikatın tamamlandığını duyurdu. 

Ortak Oda bugün yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Savaşçılarımız Allah’ın izniyle bu tatbikatla çatışmalara ileri düzeyde hazırlıklı olduklarını ortaya koymuşlardır. Aynı zamanda bütün şartlarda çarpışma için psikolojik yönden de yüksek düzeyde hazırlıklı olduklarını göstermişlerdir.”

Ortak Oda’nın açıklamasında tatbikatın Gazze’nin bütün bölgelerinde gerçekleştirildiği, işgal güçlerinin muhtelif saldırı ihtimallerine karşı senaryolar geliştirilerek savunma operasyonlarının düzenlendiği, denizde de operasyon denemeleri yapıldığı, işgal rejiminin hem gece hem gündüz saldırı ihtimallerine göre savunma taktikleri denendiği, işgalci askerlerin tuzağa düşürülmesi denemeleri yapıldığı, tatbikatta aynı zamanda gerçek malzemelerin kullanıldığı ifade edildi. 

Ortak Oda açıklamasında işgal rejiminin saldırı ihtimallerine karşı direniş ve mücadele hazırlıklarının, direnişçilerin hazırlık ve yeterlilik düzeylerinin artırılması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı. 

Ortak Oda açıklamasında tatbikat için gerekli kolaylığı sağlayan Gazze’deki hükümete ve resmi kurumlara da teşekkür ettiklerini, hükümete bağlı kurumların da şartları hazırlama, operasyon ortamlarını tahliye etme ve acil yardım faaliyetlerinde önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı. 

“Güçlü Sütun” tatbikatı Filistin’in en geniş çaplı askeri tatbikatı

Gerçek askeri malzemelerle ve teçhizatla hem karada, hem denizde ve hem de havada düzenlenen “Güçlü Sütun (Er-Ruknu’ş-Şedid)” tatbikatı (29 Aralık Salı) Gazze’de başlatılmıştı. Filistin’deki tüm direniş gruplarının askeri kanatları tarafından oluşturulan “Ortak Oda” tarafından komuta edilen tatbikata 12 ayrı direniş grubundan silahlı elemanlar katılıyor. Filistin’in bugüne kadar gerçekleştirdiği en geniş kapsamlı tatbikat niteliği taşıyor. 

Tatbikat sabah bir basın toplantısı düzenlenmesinin ardından başlatıldı. Ardından deneme amaçlı füze atışları gerçekleştirildi.

Tatbikat komuta merkezinin bugün sabah gün aydınlanmadan balıkçıları ve avcıları çıkarmasından sonra denizde de tatbikat gerçekleştirildi. 

Havada insansız hava araçları uçuruldu. Bu araçlar aynı zamanda tatbikat faaliyetlerini havadan gözetleyerek komuta merkezine elektronik olarak bilgiler ulaştırdı. İHA’ların bu kadar açıktan ve aktif bir şekilde devreye sokulması ilk kez gerçekleşiyor. 

İşgal rejiminin saldırı ihtimallerine göre senaryolar gerçekleştirilerek karşı durma mücadeleleri verildi. 

Denizde tatbikat yapanlar hızlı botlar kullanarak müdahale denemeleri yaptılar. Bu arada denizden bir işgalci askerin esir alınması denemesi yapıldı.

Karada işgal güçlerinin tanklarının kontrol altına alınması denemeleri yapıldı. 

Bunun gibi siyonist işgal güçlerinin saldırı ihtimallerine göre muhtelif savunma yöntemlerinin devreye sokulması denemeleri gerçekleştirildi. 

Tatbikat bütün direniş gruplarının ortak tatbikatı olması hasebiyle Filistin bayrağı altında gerçekleştiriliyor. Gazze’nin farklı bölgelerinde düzenleniyor. Direnişin farklı birlikleri ihtisas alanlarına göre karada, denizde veya havada gerçekleştirilen faaliyetleri yürüttüler. 

Heniyye: Güçlü Sütun tatbikatı güç, birlik ve hazırlık mesajıdır

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze’de düzenlenen Güçlü Sütun tatbikatının güç, birlik ve hazırlık mesajı olduğunu dile getirdi. 

Heniyye dün (29 Aralık Salı) akşam, Güçlü Sütun tatbikatını organize eden Ortak Operasyonlar Odası’nı ve bu tatbikata katılan mücahitleri ve direnişçileri selamlamak ve kendilerine takdirlerini sunmak amacıyla yayınladığı mesajında bu tatbikatı organize eden bütün Filistinli direniş gruplarını tebrik ettiğini dile getirdi. 

Heniyye, bu tatbikatın, Filistin’deki direniş gruplarının Ortak Operasyonlar Odası çevresinde ortak bir faaliyet gerçekleştirmesi suretiyle Filistin direnişinin gelecekte izleyeceği yolu, alacağı şekli göstermesi açısından anlamlı olduğunu vurgulayarak, bunun Filistin halkının direniş seçeneğinde ısrarlı olduğunu gösterdiğini, bu amaçla da direnişin araçlarını geliştirmek, bu alanda güçlerini birleştirmek için çalışmak istediğini ortaya koyduğunu belirtti. 

Heniyye, Güçlü Sütun tatbikatının bir güç mesajı, aynı zamanda Gazze’deki direniş gruplarının ortak bir birlik mesajı ve Filistin’deki direnişçilerin her an hazırlıklı olduklarını ortaya koyan bir mesaj niteliği taşıdığını vurguladı. 

Heniyye, türünün ilki olan böyle bir tatbikatın Filistin’de sahada aktif olarak yer alan direniş güçlerinin mücadele meydanında birlikte hareket etmelerini teyit etmesi açısından özel bir anlam taşıdığını belirtti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir