Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’ın yerli Covid-19 aşısı dünyada büyük yankı buldu

 İranlı bilim adamlarının geliştirdiği ve Salı günü ilk kez bir gönüllüye aşılanan korona virüs aşısı dünya medyasında geniş yankı buldu.

Reuters haber ajansı bu gelişmeyi “İran yerli kovid-19 aşısını ilk kez insan üzerinde denemeye başladı” başlığı ile vererek, aşının ilk gönüllülere aşılandığı törenin detaylarını anlattı.

El-Cezire TV kanalı da İran aşısının aşılanmaya başlandığını belirterek, bu aşama İran’da korona virüsten ölenlerin sayısı son üç ayın en düşük seviyesine düştüğü bir sırada yapıldığını kaydetti.

El-Cezire muhabiri twitter hesabında yaptığı açıklamada, İranlı bilim adamları tüm yaptırımlara ve baskılara rağmen bu işi başardıklarını ve saygıyı hakettiklerini, dünyada seyrek sayıda ülke bu aşamaya geldiğini, İranlı bilim adamlarının başarılı olmaları veya olmamaları önemli olmadığını, önemli olan bu yolu sürdürme cesareti olduğunu kaydetti.

Associated Press, RT TV kanalı, abcnews, Şinhova ve Fransa haber ajansı da bu gelişmeye geniş yer veren medya organlarından bazılarıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir