Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Bakıri: Şehid Hacı Kasım’ın intikamını almakta kararlıyız!

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri, dünyadaki Müslümanlar ve özgürlük sever insanların Şehid Hacı Kasım Süleymani suikastının faillerinden intikam alma ve ABD’nin Batı Asya bölgesinden çekilmesini istediğini ifade etti.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin birinci şehadet yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bir mesajda, İran ve dünyadaki tüm Müslüman ve özgürlük sever insanların bu cinayetin faillerinden intikam alma ve ABD’nin Batı Asya bölgesinden çekilmesi yönündeki kararlığını ‘kaçınılmaz’ olarak nitelendirdi.

Tümgeneral Muhammed Bakıri’nin kaleme aldığı mesajın bir bölümünde şu ifadelere yer verildi:

“3 Ocak, İran tarihinde yaşanan acı bir olayı hatırlatıyor. Terör örgütü IŞİD’le mücadele eden İslam ümmetinin şefkatli evlatlarından biri bu günde İran’ın düşmanı olan ABD emperyalist ve terörist hükümeti tarafından şehit edildi.

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei’nin de buyurduğu gibi, Şehit Süleymani ve bu olaydaki diğer şehitlerin katillerini ağır bir intikam bekliyor. Şehit Süleymani direnişin uluslararsı şahsiyetiydi ve direnişle ilgilenen herkes bu cinayet faillerinden intikam alınmasını istiyor”

Savunma sanayimiz teknolojinin zirvesindedir

Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, İran savunma sanayiinde üretilen iletişim cihazları, dünya teknolojilerinin en üst düzeyinde yer aldığını vurguladı.

Perşembe günü savunma bakanlığına bağlı iletişim ve elektronik cihazları üreten merkezin açılış töreninde konuşan Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, bu merkezin hizmete girmesi, İran milleti ve özellikle silahlı kuvvetlerin cihadi ruhunu ve hareketini geliştirdiğini gösterdiğini belirtti.

General Bakıri şöyle devam etti:

Bugün İran ve dünyada iletişim ve bilgi teknolojileri çağında yeni teknolojileri elde etmek ve ülkenin silahlı kuvvetlerinin ihtiyacı olan iletişim cihazlarını dünya teknolojilerinin zirvesinde yer alacak şekilde üretmek büyük değere sahiptir.

Bugün savaşlar şebeke eksenli olduğunu belirten General Bakıri, bu savaşları komuta etmek için ileri teknoloji komuta merkezleri gerekli olduğunu, yeni savaşlarda savaş meydanını kontrol etmek ve yönetmek için şebeke eksenli sistemlere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

General Bakıri, bugün açılışı gerçekleşen merkez kısa ve uzun menzilli olmak üzere güvenli telsizleri ve gelecekte cep telefonu gibi ürünleri üreteceğini ifade etti.

Genel Kurmay Başkanı General Bakıri ve Savunma Bakanı General Hatemi’nin katıldığı törende savunma bakanlığına bağlı iletişim ve elektronik cihazları üreten merkez hizmete girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir