IrakTüm Haberler

Haşdi Şabi: Şehid komutanlara suikastın cevabı ABD’nin tamamen Irak’tan çekilmesidir

Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı, Kudüs Gücü eski komutanı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis’in şehit edilmesinin cevabının, ‘Irak’ta başta ABD olmak üzere bütün yabancı güçlerin çekilmesidir” dedi.

İRNA’ya göre, Irak’ın güneyindeki Basra kentinde Süleymani ve El Mühendis’in şehadetlerinin birinci yıldönümünde dün açıklama yapan Faleh el’Feyyaz, “ABD’nin IŞİD terörist grubunu yenilgiye uğratan zafer operasyonlarının komutanlarına suikast düzenlenmesinin cevabı, yabancı güçlerin Irak’tan çekilmeleri olmalıdır’ dedi.

Feyyaz, ayrıca, Irak parlamentosunun yabancı askerlerin Irak’tan çekilmesine dair onayladığı kanuna dikkat çekti.

Haşdi Şabi Kurumu başkanı, “Bu iğrenç suçu işleyen Trump, halkı için utanç kaynağı oldu” diyerek komutanlarımızın ve evlatlarımızın katillerinin Irak topraklarında kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

3 ocak 2020’de Bağdat havalimanı etrafında,  ABD başkanı Trump’ın bizzat emriyle düzenlenen terör  saldırısında Kudüs Gücü komutanı general Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi el’Mühendis’le beraber 8 kişi daha şehit olmuş ve bu cinayetin ardından Irak parlamentosu, ABD dahil yabancı güçlerin ülkeden çekilmesine dair tasarıyı onaylamıştı.

ABD, Haşdi Şabi başkanını yaptırım listesine aldı

Amerikan Hazine Bakanlığı, Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı ve eski ulusal güvenlik danışmanı Falih El Fayyaz’a yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Fars Haber Ajansı’na göre ABD Hazine Bakanlığı Cuma günü yayınladığı bildiriyle, Falih El Feyyaz’ın ABD’nin yaptırım listesine alındığını ilan ederek, Iraklı yetkiliye yönelik yaptırımların insan hakları ihlalleri ile bağlantılı olduğunu bildirdi. 

El’Feyyaz’a yönelik bu yaptırımlar, onun son zamanlarda Haşdi Şabi’nin imajını karalamak için sinsi planların olduğunu bildirmesinin ardından geldi.

Feyyaz, bir konuşmasında ”Haşdi Şabi Irak halkından doğmuştur ve Irak halkına ve meşru taleplerine sahip olanlara sonsuza kadar sadık kalacaktır. Haşdi Şabi bir baskı aracı veya zalimin elinde bir araç değildir; daha ziyade ülkede barış ve istikrarı yaymak için bir araçtır.’ demişti.

Haşdi Şabi Kurumu başkanı, kurumun imajını zedeleyen komplolar konusunda uyarıda da bulunurken, ”Haşdi Şabi savaşçıları Irak halkının koruyucusudur ve onlara sadık kalacak ve ülkeyi devirmek isteyenlerle savaşacak.” demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir