DünyaIrakTüm Haberler

Hadi el-Amiri: Haşdi Şabi dün ABD ve IŞİD’e karşı büyük bir zafer kazandı

Irak parlamentosunda yer alan Fetih ittifakı lideri Hadi Ameri, Haşdi Şabi mücahitleri Selahaddin eyaletinde tekfirci teröristlere karşı cesur bir şekilde mücadele ederek zafer hamasetini gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Irak’ın Selahaddin eyaletinde Haşdi Şabi güçlerinden bazılarının tekfirci IŞİD terör örgütü ile çarpışmada şehit düştüğünü açıklayan Fetih ittifakı lideri Ameri, tekfirci IŞİD terör örgütü bir kez daha Irak topraklarına el uzatma küstahlığında bulunduğunu belirtti.

Ameri, Selahaddin bölgesinde hava şartlarının muhalefeti ve tekfirci teröristlerin sayısının fazla olmasına rağmen Haşdi Şabi güçleri söz konusu teröristlerin bu eyalete sızmalarına engel olduğunu ve onlara ağır darbe indirdiklerini vurguladı.

Irak’ın Haşdi Şabi Hareketi Cumartesi günü tekfirci IŞİD terör örgütünün Selahaddin eyaletine düzenledikleri saldırıda 10 şehit verdiğini duyurdu.

Irak’ta tekfirci IŞİD terör örgütü bozguna uğramasına karşın halâ bu ülkenin çeşitli bölgelerinde arada bir ortaya çıkıyor ve terör saldırıları düzenliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir