SuriyeTüm Haberler

Suriye Ordusu Kamışlı’da ABD destekli YPG teröristleri ile çatıştı

Suriye insan hakları gözetleme örgütü, Suriye ordusu ülkenin kuzeyinde Kamışlı kentinde Asayiş adlı silahlı bir Kürt örgütün üyeleri ile çatıştığını duyurdu.

Konu hakkında Pazar günü bir açıklama yapan Suriye insan hakları gözetleme örgütü, Asayiş örgütü YPG’ye bağlı bir örgüt olduğunu, örgüt üyeleri Kamışlı hava alanına uzanan kara yollarını kapatarak çatışma bölgesine yakın yerlerde mevzilerini takviye ettiklerini kaydetti.

Suriye insan hakları gözetleme örgütü raporunda, Asayiş örgütünün bu hareketi Suriye ordusu ile çatışmayı tetiklediğini, çatışmada Suriye ordusundan altı asker yaralandığını belirtti.

Yerel kaynaklar, çatışma Rusya ordusunun arabuluculuğu ile sona erdiğini ve Kamışlı’da durum normale döndüğünü bildirdi.

Suriye’de YPG güçleri Amerikalı terörist askerlerin destekleri ile bir süredir Suriye’nin kuzeyi ve kuzeydoğusunda illegal bir şekilde faaliyet yürütüyor ve bu ülkenin petrol kaynaklarını yağmalamanın yanı sıra, bölge halkının huzurunu kaçırdıkları anlaşılıyor.

Yöre halkı şimdiye kadar birçok kez YPG teröristleri ve Amerikalı terörist askerleri protesto etmek üzere yürüyüş yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir