SuriyeTüm HaberlerTürkiye

TSK’nın desteklediği ÖSO teröristleri Halep’e saldırdı!: 3 sivil şehid

Suriyeli kaynaklar, Türkiye ordusu Suriye’nin Halep eyaletinin kuzeyine saldırı düzenlediğini duyurdu.

Söz konusu kaynaklar TSK ve desteklediği silahlı unsurların Tel Rafet bölgesine düzenledikleri saldırıda 3 sivil hayatını kaybettiğini, 7 sivil de yaralandığını belirttiler.

Suriye Resmi Haber Ajansı’na (SANA) göre, Azez ve Afrin bölgelerindeki Türkiye yanlısı teröristler Cumartesi öğleden sonra Halep’in kuzey eteklerindeki Tel Rıfat  kasabasına toplarla saldırdı, saldırıda 3 Suriyeli sivil öldü, 7 Suriyeli de yaraladı.

Olayla ilgili yayımlanan haberde, saldırı TSK ve desteklediği ÖSO terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırı aynı zamanda insanların evlerine, kamu ve özel mülkiyete ve altyapıya da maddi zarar verdi.

Afrin ve Azez bölgelerinde bulunan terörist gruplar, sık sık top ve roketlerle Tel Rıfat şehrini hedef alıyor, sivilleri öldürüyor veya yaralıyorlar. 

Suriye’deki kriz, 2011 yılında Suudi Arabistan, ABD ve müttefiklerinin desteklediği terörist grupların bölgesel denklemi Siyonist rejim lehine kaydırmaya yönelik yaygın bir saldırıyla başladı.

Suriye ordusu, İran İslam Cumhuriyetinin askeri danışmanlığı ve Rusya’nın desteğiyle bu ülkedeki terör örgütü IŞİD dosyasını kapatmayı başardı ve diğer terörist gruplar da yok olmanın eşiğine gelmiş durumdalar.

Terör rejimi İsrail ise  Suriye’de teröristlerin tamamen yenilmesinden derinden endişe duyuyor.

Hawar haber ajansı ise saldırının devam ettiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir