DünyaTüm HaberlerYemen

Büyük Şeytan ABD, Yemen Hizbullahı Ensarullah Hareketi’ne yaptırımdan geri adım attı

ABD Hazine Bakanlığı, Yemen Ensarullah hareketi için geçici yaptırımlardan geri adım attı ve Trump’ın aldığı kararı böylece feshetmiş oldu.

Tesnim haber ajansına göre, ABD Hazine Bakanlığı dün gece, Washington’un Yemen Ensarullah hareketine yönelik yaptırımlarının bir kısmı için bir aylık muafiyet verdiğini duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı’na göre, muafiyet izninin B bendinde açıklananlar haricinde, Yemen Ensarullah hareketi veya % 50’den fazlasına sahip olunan şirketler ve kuruluşlarla ilgili tüm finansal işlemlerle ilgili muafiyet  26 şubat tarihinde saat 00:01’de sona erecek. 

”B bendi”, ABD Hazine Bakanlığı’nın Yemen Ensarullah hareketine karşı yaptırımlara yönelik bir aylık yetkisini, Yemen Ensarullah hareketine bağlı kişi ve kuruluşların 25 Ocak’a kadar bloke edilmiş hesaplarını ve sözde terörle mücadele düzenlemeleri kapsamındaki tüm mali işlemleri ve faaliyetleri içeriyor.  

Yeni ABD Başkanı Joe Biden tarafından aday gösterilen Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, geçtiğimiz günlerde Washington’un Yemen Ensarullah hareketini terör örgütü ilan etmeyi yeniden düşüneceğini söylemişti. 

Bu arada Yemen’in çeşitli kentleri, dün akşam Yemen Ensarullah hareketini desteklemek için milyonlarca Yemenlinin gösterisine  sahne oldu. 

Gösteriler sırasında Yemenliler, eski ABD yönetimini Ensarullah hareketini terör örgütü olarak ilan ettiği ve bazı  liderlerine yaptırım getirmesini kınadılar.

İran’ın Yemen büyükelçisi: Amerika, dünyada terörizmin anasıdır

İslami İran’ın Yemen büyülelçisi Hasan İrlu, Amerika’nın dünya genelinde terörizmin anası ve asıl destekçisi olduğunu vurguladı.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran’ın Yemen büyükelçisi Hasan İrlu, Twitter üzerinden yayınladığı mesajında Yemen savaşının durması gerektiğine dikkat çekerek, Amerika’nın terörizmin anası ve asıl destekçisi olduğu gerçeğinin herkes tarafından açıkça bilindiğini belirtti.

Amerika’nın Yemen ablukasını desteklediğini ve bu ülkede insani facianın tırmanmasına yol açtığını kaydeden İrlu, Amerika’nın Ensarullah hareketine yönelik düşmanca tutumuna karşı Yemen halkının düzenlediği protesto gösterilerine dikkat çekerek, Yemen halkının milyonluk gösterilerinin Amerika ve Siyonistlerin sultacı siyasetlerinin reddedilmesinin açık göstergesi olduğunu vurguladı.

Bilindiği üzere geçen Pazartesi günü Yemen başkenti San’a’da düzenlenen milyonluk gösterilerde terörist Amerika’nın Yemen karşıtı politikaları kınandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir