Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’ın BM Daimi Temsilcisi: Şehid Hacı Kasım suikastı cezasız kalmayacak

İran’ın BM daimi temsilcisi Macid Tahti Revançi, şehit General Hac Kasım Süleymani suikastı cezasız bırakılamayacağını belirtti.

Amerika’nın NBC haber kanalına mülakat veren İran’ın BM daimi temsilcisi Tahti Revançi şöyle dedi:

Amerika terör devletinin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani’ye yönelik işlediği cinayet cezasız bırakılamaz; zira bu cinayet bölgede terör örgütleri ile mücadelede etkili rol ifa eden bir komutana karşı işlendi.

İran İslam Cumhuriyeti Amerika ile mahkum takası yapmayı hazır olduğunu belirten Tahti Revançi şöyle ekledi:

Biz iki tarafın mahkumları geniş kapsamlı takas etmesine hazırız. İster İran’da ister Amerika’da bulunan mahkumlar, takas edilmeyi beklemektedir.

Tahti Revançi ayrıca Amerika ile Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP nükleer anlaşması hakkında yeniden müzakere edilmesi konusunda da anlaşmadan çekilen taraf Amerika olduğunu belirterek şöyle dedi:

Şimdi Amerika’da yeni yönetim eski yönetimin iflas eden politikalarını sürdürmek mi, yoksa yeni bir sayfa açmak mı istediğine karar vermelidir. İran İslam Cumhuriyeti Amerika yönetimi anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirir getirmez anlaşmada üstlendiği yükümlülüklerini yerine getirecektir.

Tahran yönetimi ile Joe Biden yönetimi arasında her türlü müzakereyi tekzip eden Tahti Revançi, Amerika ile İran arasında Biden Başkan olduktan sonra hiç bir müzakere yapılmadığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir