AfrikaBilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti’nden Afrika’ya bilim ve teknoloji alanında ihracat atağı

İran İslam Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Sorena Settari, İran’ın bilgi tabanlı firmalarının tecrübelerini Kenya ile paylaşmaya hazır olduklarını bildirdi.

Settari, Kenya İletişim ve Teknoloji Bakanı Joseph Vakabamoçero ile yaptığı görüşmede İran’in yeni teknolojilerdeki ilerlemelerine değinerek, İran’ın 40 yıldan beri ABD’nin zalimce ambargoları ile mücadele ettiğini fakat bu ambargoların İran’ın bilimsel ilerlemesine engel olmadığı gibi İranlı bilim insanlarını harekete geçirdiğini söyledi.

Settari, İran’ın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm ihtiyaçlarını kendisinin üretmesi gerektiğini belirterek, bunun İran sanayinin millileşmesine neden olduğunu söyledi.

İran’ın Kenya’da açılışının yapıldığı İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’ne değinen Settari, bu merkezin kapasitelerinden ikili ilişkilerin gelişmesi için yararlanılacağını söyledi.

Vakabamoçero da İran’ın yeni teknolojiler alanında iyi ilerlemeleri olduğunu belirterek, ülkesinin bu tecrübelerinden yararlanmak istediğini söyledi.

Settari, iki gündür Kenya’da temaslarda bulunmaktadır.

Bu merkezin, İran’ın Afrika’nın doğusuna yönelik ihracatını kolaylaştırmak için yurtdışında İran için kalıcı bir ticari üs görevi görmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir