Batı Asyaİmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Video / Foto – Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Rahmetli Hazreti İmam Ruhullah Humeyni’nin türbesini ziyaret etti

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İslam İnkılabı’nın 42. zafer yıldönümü etkinliklerinin düzenlendiği Şafak’ta On Gün adlı ilahi günlerin birinci gününde sabahın ilk saatlerinde İran İslam inkılabının büyük önderi ve İran İslam Cumhuriyeti nizamının kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- türbesine gelerek kıldığı namaz ve tilavet ettiği Kur’an’ı Kerim ayetleri ile İmam’ı saygı ile andı.

İran İslam İnkılabı Rehberi Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İslam Devrimi’nin 42. zafer yıldönümünün (Fecr Günleri) arifesinde bugün sabah saatlerinde İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu İmam Humeyni’nin (r.a) türbesini ziyaret etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney ayrıca Devrim şehitleri Ayetullah Beheşti, Recayi ve Bahoner’in mezarılarını ziyaret ederek, dualar okudu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, hş. 7 Tir 1360 terör saldırısında şehit düşen Ayetullah Beheşti, Recai ve Bahüner’in mezarlarını da ziyaret ederek bu büyük şehitlere Allah’tan yüksek dereceler niyaz etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney daha sonra şehitlerin mezarını ziyaret etti ve İslam dini ve İran’a savunan bu büyük insanlara selam ve salevat gönderdi.

Bugün 31 Ocak 2021’ye denk gelen hş. 12 Behmen 1399, İslami İran’da Şafak’ta On Gün adlı on günlük etkinliğin birinci günü.

1 Şubat 1979’da Şah’ın İran’dan gitmesinin ardından İmam Humeyni 15 yıllık bir sürgünden sonra büyük bir karşılama ile İran halkına bağımsızlık, özgürlük ve İslâm Cumhuriyetini armağan ederek İran’a geri döndü.

Bundan 42 yıl önce böyle bir günde 1 Şubat 1979’a denk gelen hş. 12 Behmen 1357’de İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni -ks- 15 yıl süren sürgünün ardından İslami İran topraklarına geri döndü ve İran milleti tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.


VİDEO:


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir