AvrupaDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: Nükleer anlaşmaya ne yeni bir ülke, ne de yeni bir madde eklenmeyecek!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada uluslararası topluma seslenerek, “Nükleer anlaşmanın hiçbir maddesi değiştirilmeyecek ve hiçbir ülke de bu anlaşmaya eklenmeyecek” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani konuşmasında, “Bazıları Trump’ın devrilmesine üzülüyor. Resmi olarak bunu söylemeseler de özel toplantılarda Trump’ın kalmasının daha iyi olacağını söylüyorlar” dedi.

Ruhani nükleer anlaşma hakkında, “Anlaşmanın hiçbir maddesi değiştirilmeyecek ve hiçbir ülke de buna eklenmeyecek. Bu konuda uygunsuz sözler söylenmemeli” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, “Nükleer anlaşmanın üzerinde yıllarca çalışıldı. Bu anlaşma kolayca sağlanmamıştır. ABD’liler anlaşmaya dönmek istiyorlarsa buyurup gelsinler yoksa gidebilirler; her neyse biz işimizi yapacağız. Dünya politikacıları ve hatta ABD’deki politikacılar nükleer anlaşmanın güvenlik, barış ve ülkelerin etkileşimi için yararlı olabileceğine inanıyor ve biz de bu temelde hareket ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü:

“ABD’liler bugüne kadar 2231 sayılı kararı ihlal ettiklerini bilmeli ve bunu tartışmamalı. Bu İran’ın meselesi değil; aksine BM Güvenlik Koneseyi tarafından kabul edilen bir karardır. ABD’liler eğer uluslararası hukuka dönerse biz de yükümlülüklerimizi tamamen yerine getireceğiz. Ancak biz 2231 sayılı kararı ihlal etmedik ki şimdi de onu düzeltelim.”

Ruhani: Yeni yılın ortalarında koronadan kurtulmayı umuyoruz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hş. takvimine göre yeni yılın ilk yarısının sonunda korona virüs salgınından kurtulmayı umduklarını açıkladı.

Kültürel Miras ve Turizm Kurumu ve Eğitim Bakanlığı’nın bazı projelerinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, okulların korona virüs salgını yüzünden tatile girdiğini hatırlatarak, yeni yılın ilk yarısının sonunda korona virüs salgınından kurtulmayı umduklarını belirtti.

Ruhani, böylece vatandaşlar ve öğrenciler yeni yılda yeni eğitim yılına daha coşkulu bir şekilde başlayacaklarını ifade etti.

İslam Peygamberi’nin -s- sevgili kızı Hz. Fatıma’nın -s- veladet yıldönümü, kadınlar günü, anneler günü ve İslam inkılabının zafer yıldönümünü kullayan Ruhani, projelerin açılışı korona şartları ile pek bağdaşmadığı gibi görünmesine karşın, tüm bu açılışların ve korona virüs salgınının dize getirilmesi gelecekte çok anlamlı olacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir