İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Seyyid İbrahim Reisi: Hacı Kasım’ın şehadeti gönülleri velayete ve hakikate yöneltti

İran Yargı Erki Başkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, Kudüs Gücü Komutanı şehit General Hac Kasım Süleymani’nin şehadeti gönülleri velayete ve hakikate yönelttiğini, şehidin akan kanı modern cahiliye dünyasının üzerindeki perdeyi aralayarak cahillerin gerçek yüzünü gün yüzüne çıkardığını vurguladı.

Çarşamba günü İmam Hüseyin -s- üniversitesinde “2. Uluslararası inkılabın ikinci adımı; medeniyeti inşa eden cihatçı yöneticileri yetiştirme modeli” başlığı altında düzenlenen oturuma telekonferans yöntemi ile katılan Yargı Erki Başkanı Reisi bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında Hz. Fatıma’nın -s- veladet yıldönümünü kutlayan Ayetullah Reisi, Hz. Fatıma’nın -s- kişiliği tüm kuşaklara örnek oluşturduğunu, ahlaki açıdan gelişmek isteyen kadınlar ve erkekler kişiliklerinin kapasitesini bu büyük şahsiyete bakarak geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Ayetullah Reisi konuşmasının devamında şehit General Hac Kasım Süleymani’nin kişiliğinin özelliklerine temas ederek şöyle dedi:

Şehit Süleymani muazzam bir kişiliğe sahipti. Şehit Süleymani velayeti çok iyi tanımıştı ve velinin sözünü kendi sözünün üstünde tutuyordu.

Ayetullah Reisi, çeşitli insanların kişiliğini tanımak, şehit Süleymani’nin bir başka özelliği olduğunu belirterek şöyle ekledi:

Şehit Süleymani çeşitli ülkelerde çeşitli insanların kapasitelerini ve kişiliklerini Aşura mektebi ve İmam Humeyni -ks- mektebinden aldığı derslerin sayesinde çok iyi tanıdı ve İslam yolunda değerlendirdi.

Ayetullah Reisi ayrıca “Biz yapabiliriz” ve “Özgüven” de İran İslam inkılabının ikinci adım bildirisinin temel eksenlerinden olduğunu belirterek şöyle dedi:

İmam Humeyni -ks- ve İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei bize direnişle düşmanı geri püskürtebileceğimizi öğretti. Nitekim eğer bugün yine her alanda özgüven ve direnişle hareket edersek, başarılı olacağımız kesindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir