Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Lideri: Yemen halkının direnişinin sırrı İslam ilkelerine olan bağlılığıdır

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik Bedreddin el-Husi, Yemen halkının tarihin en şiddetli ablukası karşısında direniş sırrının, İslam ilkelerine bağlılığı olduğunu vurguladı.

Elmesire televizyonunun bildirdiğine göre Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik el-Husi, Salı akşamı Hz. Fatıma’nın -sa- kutlu veladet yıldönümü dolayısıyla dünyanın tüm mümin kadınlarını kutlarken, İslam düşmanlarının mümin kadınların ilke, ahlak ve değerlerine darbe vurarak, onları fesada çekmek istediğini belirtti.

Ensarullah genel sekreteri Abdulmelik el-Husi, ümmetin düşmanlarının Müslüman toplumu fesada sürükleme yolunun onların bastırılması, aşağılanması ve ezilmesi olduğuna inandığını, oysa hasmane ve şeytani çabalara karşı koymak ve İslami öğretiler ve ahlakı korumanın Yemen’in Müslüman halkının korunmasına vesile olduğunu belirtti.

Bilindiği gibi Amerika’nın desteğini arkasına alan Suudi Arabistan, BAE ve bazı Arap rejimlerle beraber, Mart 2015’ten itibaren Yemen’e askeri saldırı düzenlerken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatma altına almış bulunuyor. Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e açtığı savaş şimdiye kadar, 16 binden fazla Yemen’linin ölümü, on binlercesinin yaralanması ve milyonlarcasının da yerinden edilmesine neden olmuş bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir