IrakTüm Haberler

Necef Cuma İmamı: İran İslam İnkılabı ‘küresel’ bir hadisedir

Irak Necef Eşref Cuma namazı imamı Allame Seyyid Sadreddin Kobançi, İran İslam İnkılabı’nı küresel bir hadise ve eşsiz bir deneyim olarak nitelendirdi ve bu inkılabın gücünün her geçen gün daha da arttığını ve yayıldığını söyledi.

İRNA ajansına göre, Necef Eşref Cuma İmamı, dün cuma hutbelerinde İran İslam İnkılabı’nın bir İslam aliminin önderliğinde zafere kavuştuğunu zira onun ve inkılabın halkçı olduğunu söyledi.

Iraklı İslam alimi, İslam İnkılabının zaferinin, direniş güçleri için bir ilham ve moral kaynağı olduğunu belirterek, bu inkılabın gücünün her geçen gün daha bir arttığını ve yayıldığını söyledi.

Necef Eşref Cuma namazı İmamı Sadreddin Kobançi, Irak Haşdi Şabi güçlerini de savunurken, Haşdi Şabi Kurumu’nun halkın, dini otorite ve Irak nizamının hamisi olduğunu belirterek, Irak halkının çeşitli kesimlerinden oluşan bu kurumun Irak’ta başta ABD olmak üzere dış güçlerin uşağı olan IŞİD’e karşı çok güçlü bir mücadele verdiğini ve terör örgütünün yenilgiye uğratılmasında çok önemli rolünün olduğunu söyledi.

Hüccetülislam Kobançi, IŞİD, Baasçılar, ABD, ırkçı İsrail ve bazı komşu ülkelerin Haşdi Şabi’ye düşman olduğunu çünkü bu kurumun Irak’ı ve Irak’ın güvenliğini koruyan güç olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir