Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran ve Rusya savaş gemileri tatbikatta belirlenen hedeflere ateş etti

İran ve Rusya deniz kuvvetlerinin ortak deniz tatbikatının ilk merhalesi, iki ülkenin savaş gemilerinin denizde önceden belirlenen hedefleri ateş altına almaları ile başladı.

Bu sabah İran ve Rusya savaş gemileri Hint okyanusunun kuzeyine doğru hareket ederek “deniz güvenliği kuşağı 2021” adlı askeri tatbikatın ilk merhalesini gerçekleştirdi.

Bu merhalede İran ve Rusya savaş gemileri İran’ın Cemaran kruvazörü başkomutanlığında çeşitli silahları kullanarak denizde önceden belirlenen hedeflere ateş ettiler.

Tatbikatın bir sonraki merhalesinde ise bölgede mevcut tehditlere göre tatbikata katılan savaş gemileri PHOTOEX operasyonunu gerçekleştirdi.

Tatbikatın tüm merhaleleri deniz kuvvetlerine bağlı helikopterlerce rasat edildi.

Tatbikatın iki gün süreceği açıklandı.

Barış ve dostluk; İran – Rusya ortak tatbikatının en önemli mesajı

İran ve Rusya’nın ortaklaşa düzenledikleri deniz güvenliği kuşağı – 2021 askeri tatbikatı Sözcüsü Amiral Golan Rıza Tahani, tatbikat katılımcı ülkelerin yıllık takviminde yer aldığını, tatbikatın en önemli mesajı barış ve dostluk olduğunu belirtti.

Salı günü Rusya deniz görev grubu komutanı ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada Hint okyanusunun önemine dikkat çeken deniz güvenliği kuşağı – 2021 askeri tatbikatı Sözcüsü Amiral Golan Rıza Tahani şöyle dedi:

Hint okyanusunun kuzeyi dünyanın beş stratejik boğazından üç stratejik boğazı arasında yer alan bir bölgedir. Bu bölgede Hürmüz boğazı kuzeyde, Malaka boğazı doğuda ve Bab’ul Mendeb boğazı da batıda yer alıyor. Bu hassas bölgede ticari gemilerin ve tankerlerin sürekli seyir halinde olması, deniz ticaretinin güvenliğini temin etme zaruretini ikiye katlıyor.

Amiral Tahani şöyle ekledi:

Hint okyanusunun kuzeyi tehditlerden arınmış bir bölgedir ve biz de güvenliği sağlanan bu bölgede askeri tatbikat düzenleyerek, deniz kuvvetleri personelinin güvenli olmayan bölgelerde güvenliği temin etme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Deniz güvenliği kuşağı – 2021 askeri tatbikatı Sözcüsü Amiral Golan Rıza Tahani şöyle devam etti:

Bu tatbikatta İran donanması ikinci yıl art arda Rusya donanmasına ev sahipliği yapıyor ve son bir yılda yapılan sıkı hazırlıklar ve planlamaların sayesinde tatbikatı önceden belirlenen senaryolara göre en iyi biçimde gerçekleştirmeyi umuyoruz.

İran ve Rusya deniz kuvvetlerinin ortak deniz tatbikatının ilk merhalesi, iki ülkenin savaş gemilerinin denizde önceden belirlenen hedefleri ateş altına almaları ile başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir