İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’den “Tarih Yazan Melekler Ordusu” kongresine mesaj

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney şehit, gazi ve esaretten kurtulan kadınları takdir etmek üzere düzenlenen “Tarih yazan melekler ordusu” milli kongresine gönderdiği mesajda mücahit, cesur ve fedakar kadınları İran İslam inkılabının en yüksek onur zirveleri niteledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei’nin ofisinin enformasyon merkezinin raporuna göre, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei’nin “Tarih yazan melekler ordusu” milli kongresine gönderdiği mesajda şehit, gazi ve esaretten kurtulan kadınlar, İran İslam inkılabı ve İran İslam Cumhuriyeti nizamının en yüksek onur zirveleri oldukları vurgulandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei mesajında, iman gücü İranlı kadınların yüzüne büyük bir cihat yolunu açtığını, İranlı kadınlar en zorlu meydanlarda şecaat, fedakarlık ve yenilikçilikleri ile harikulade ve eşine ender rastlanan hamasetleri yarattıklarını kaydetti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei mesajında şu vurguyu yaptı:

Bilim, araştırma ve teknoloji cephelerinden edebiyat ve sanat vadisine, çeşitli sosyal, siyasi ve yönetim meydanlarında boy göstermekten en son sağlık alanında fedakarlıklara ve bu zorlu sınavda hastalara hizmet etmeye kadar çeşitli alanlarda kadınların sergilediği varlık, hepsi İranlı kadının manevi yücelişinin işaretleridir ve tüm bunlar İslami nizamın bereketleri ve İslam’ın dersleri ve kadınlara değer vermesi sayesinde gerçekleşmiştir.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei mesajında, İranlı kadınlar menhus Pehlevi döneminde kadınlara dayatılan Batı’nın fesat ve sapkın kültürüne karşın kendilerini İslam’ın ideal şerefi ve paklığına yaklaştırmayı başardığını ve bu da büyük bir onur olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir