ArabistanTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı’ndan Suud rejiminin askeri ve ekonomik hedeflerine peş peşe, ağır füze ve İHA saldırıları!

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü 8 Mart Pazartesi gecesi, ülkenin ordusu ve halk komitelerinin Suudi Arabistan’ın güneyindeki Asir eyaletindeki Abha Uluslararası Havaalanına füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Yahya el-Serie, Yemen ordusunun yeni bir yerli balistik füzeyle Abha Uluslararası Havalimanı’nda hassas bir askeri hedefi başarıyla hedef aldığını duyurdu.

el-Serie füzenin, hedefi büyük bir hassasiyetle vurduğunu belirterek, füzenin yeni kullanıma girdiğini ve bu zamana kadar görücüye çıkmadığını söyledi.

Yemen ordusu Silahlı Kuvvetler sözcüsü, sözkonusu saldırının Suudi rejimi ve müttefiklerinin Yemen’e yönelik saldırı ve kuşatmasına karşı doğal ve meşru bir misilleme olarak yapıldığını vurguladı.

Suudi Arabistan’ın güneyindeki Abha havalimanları, daha önce Yemen ordusu ve Ensarullah güçlerinin İHA ve füze birimlerince hedef alınmıştı.

Sözkonsu havalimanı, Suudi koalisyonunun Yemen’deki saldırılarında kullanılan savaş uçakları için yakıt ikmali ve destek üssüdür.

Yemen’den gelen bir başka haber de, Suudi koalisyonunun piyadelerinin hava desteğine rağmen, Yemen ordusunun ve halk komitelerinin Ma’rib’e yedi kilometre mesafeye ulaştığıdır.

Ma’rib vilayetindeki saha kaynakları Pazartesi günü, Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin Ma’rib’de üç yönden hızla ilerlemesiyle, Suudi bağlantılı işbirlikçi güçlerin Şebha eyaletine kaçmaktan başka seçeneklerinin kalmadığını bildirdiler.

Habere göre, Ma’rib vilayeti sakinlerinin çoğunun San’a hükümet güçlerine katıldığı ve bu durumun işgal altındaki bölgelerin kurtarılmasında önemli rol oynadığı bildiriliyor.

Yemen Hizbullahı, Suud Rejiminin En Büyük Petrol Tesislerini İHA Ve Balistik Füzeyle Vurdu (7 Mart)

Yemen Hizbullahı Suudi Arabistan’ın Yemene 1388 km Uzaklıktaki Ortadoğunun En Büyük Petrol Yataklarından Sayılan Ed- Demmam Petrol Tesislerini 4 Adet İHA Ve 3 Adet Zülfikar Tipi Balistik Füzesiyle Vurmasının Ardından Tesislerde Çok Şiddetli Patlamaların Olduğu Ve Gökyüzünü Siyah Dumanlarla Kaplandığı Bildirildi.. Yemen Hizbullahı Bu Akşam Saat: 23: 45 de ARAMCO Şirketinin Körfez Ülkelerine Yakın Olan Zahran Petrol Tesislerini Kudüs Tipi Balistik Füzesiyle Vurdu… (İSLAMİ DAVET)

Yemen Hizbullahı Suud Rejimine Ait Askeri Hedefleri 14 Dron ve 8 Balistik Füzeyle Vurdu (7 Mart)

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Yahya Ser’i, Pazar gecesi, 14 insansız hava aracı ve sekiz füzenin Suudi askeri üslerine ve kritik noktaları hedef aldığını söyledi.

Yahya Ser’i, basın toplantısında Yemen ordusunun füze ve İHA biriminin ve halk komitelerinin Suudi topraklarına geniş çaplı bir ortak saldırı başlatabildiğini sözlerine ekledi.

Yemenli askeri yetkili, saldırının Ras al-Tenure limanındaki Aramco şirketini hedef aldığını söyledi.

Ser’i, “Asir ve Cizan bölgesindeki birkaç askeri üs de dört İHA ve yedi Bedir füzesiyle hedef alındı.” dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, “Bu saldırılar, koalisyon saldırılarının artması ve Yemen’deki tam kuşatma karşısında Yemen halkının doğal ve yasal haklarıdır” dedi.

Yahya Ser’i, Suudi Arabistan’ı ve saldırgan ülkeleri “Suudi rejiminin, ülkemize yönelik saldırganlığını ve kuşatmasını sürdürdüğü sürece, bu tür operasyonların yapılmaması konusunda uyaracağız” dedi.

Aynı zamanda Reuters, görgü tanıklarının Suudi Arabistan’ın doğusundaki el’Zahran kentinde bir patlama duyulduğunu aktardı.

Yemen ordusunun caydırıcı saldırıları, Ma’rib’de Ensarullah’tan ağır yenilgiye uğrayan Suudi koalisyonunun Yemen’in başkenti San’a’yı bombalamasının ardından geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir